Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '18

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Olumlamalar Hakkında (3)

Olumlamalar Hakkında (3)
 

         Olumlamalarla çalışırken ve kendimizi, hayatımızı mercek altına aldığımızda tam iyi şeyleri yakalamak üzere iken son anda bir şeyler ters gitmeye başlıyor mu? O anda duygularınızı iyi tahlil etmelisiniz ve bu duyguları pozitife çevirmeye çalışmalısınız. Günlük konuşmalarımızda neyi daha çok söylersek zihnimizde de onu sabitlemeye başlarız. Unutmayalım ki neyi daha çok söylersek ona bağlanır ve onu yaşamaya başlarız. Bunun bir şikayet ya da şükran cümlesi olup olmadığı ile evren ilgilenmez, o her şeye “EVET,  bu isteğini hemen gerçekleştireyim” der ve siz onu yaşamaya başlarsınız. Bu konuda “olumlamalar hakkında” yazılarımın 1. ve 2.sini de okumanızı tavsiye ediyorum.

           Olumlamaları yapıyor, duyguları katıyor hatta pozitif imgeleme ile onu yaşıyormuşçasına söylüyor ancak olumlamada istediğimizi tam olarak yakalayamıyorsanız bunun da en büyük etkeni bilinçaltı düşüncelerimizdir. Bu bilinçaltı düşünceleri değiştirebilme konusuna daha sonra değineceğim. Evrensel yasa bir niyetin istek mi  yoksa  ihtiyaç mı olduğunu ayırtedebilir. Çünkü her düşüncenin titreşimi farklı frekanstadır. Düşüncelerin titreşimi konusunda  Japon Bilimadamı Masaru Emoto nun su molekülleri üzerindeki deneyini izleyebilirsiniz.

           İstekler egomuzun değil, ruhumuzun ihtiyacı ise titreşimi farklı ve bizim için giderilmesi gereken bir durumdur. Bu da ister istemez enerjimizi, çözüme dayalı fikirlerimizi bu konuya yoğunlaştırmaya yöneltmemizi sağlar. Yalnız şunu unutmamak gerekiyor, ihtiyaç durumunda oturup, çözümün bize gelmesini beklersek, çaba göstermezsek muhtaç olma durumuna düşeriz. Bu da, bir üst düzey negatif durum benim bakış açıma göre ve en zor durum. Önemli olan şudur, asıl tesadüfler dediğimiz bize umut olan durumlar, ihtiyaç frekansmızda karşımıza çıkar. Yani çaba gösterme anında.  

          Şimdi işin matematiğine gelmem gerek sanırım. Bütün güzel yaşama dair fikirlerimizi yetiştirecek olan olumlama cümlemizi, 21 gün boyunca duygularımızı, pozitif imgelerimizi katarak tekrar etmemiz gerekiyor. Böylece, bu düşünce ve duygu frekansı bir alışkanlık haline gelir. Olumlamalarınızı yazarken bence dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları var.

-          Olumlamalarınızı pozitif cümlelerden oluşturun.

-          İstemediğinizi değil, istediğinize odaklanın.

-          Her zaman şimdiki zaman ya da geniş zaman cümleleri kurun.

-          Unutmamak gerekir ki olumlu düşünmek ara ara başvurulacak bir yöntem değil, bir yaşam biçimidir. Olumlamalar yapmak, gerçeklerden kaçmak, gerçekleri görmezden gelmek değildir, olumlamalar yapmak engelleri görüp, ferketip, çözüm üretmek için zihni zinde tutmaktır, bu zindeliğe inanmak ve seçimleri buna göre yapmaktır.

-          Mutlaka duygularınızı ekleyin ve pozitif imgelemeyi unutmayın…

 Sevgilerimle…

 

 
Toplam blog
: 11
: 138
Kayıt tarihi
: 27.07.15
 
 

Kişisel gelişime ilgi duyan, bu konuda sadece kendi kazanımlarını paylaşan biridir :)  ..