Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '18

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Tilki mi, Aslan mı

Tilki mi, Aslan mı
 

kader


Adam ormanda dolaşırken çalıların arasında bir tilki görür. Tilkinin 4 ayağı da sakat öylece yatıyordur yerde. Tilkinin bu haliyle nasıl hayatta kaldığını merak eden adam tilkiyi izlemeye başlar. Bide ne görsün?

Ağzında karnını doyurmak için avladığı hayvanla bir aslan çıkagelir. Yarısını kendi yer, yarısını tilkiye verir ve oradan ayrılır.

Adam gördüğü karşısında çok etkilenir ‘’Allah’ım ’’ der ‘’ Sen yarattığın canlıları ne güzel de koruyorsun bundan sonra sana teslimim.’’

Bunun üzerine bir ağacın altında yerleşir ve beklemeye başlar. Bir gün, iki gün, üç gün hiçbir gelişme yaşanmaz. Adam ölecek noktaya gelir. Sonunda ellerini göğe açıp ‘’Allah’ım sen beni görmüyor musun, bak ne haldeyim?’ ’Sonra gökten bir ses işitir

‘’ Görüyorum, görüyorum çok da şaşırıyorum. Neden sen tilkiyi taklit ettin de ona yardım eden yürekli aslanı örnek almadın?’’

Sorduğu sorularla, soruların cevaplarıyla  her an, her dakika yeniden yazılıyor insanoğlunun kaderi.

Kimi çektiği sıkıntılar için etrafına bakar,  daha da acıklı hikayelerden güç  alıp herkesin durumu böyle. Ben gene daha iyiyim hiç değilse……. der.

Kimi kader böyleymiş der, razı gelir her verilene.

Kimi de meydan okur kader denilen şeye.

Ve hayat sadece almaya razı olduklarını verir insana. Razı değilsen gelmez , gelse bile kör olur gören gözler.  

İzin vermezsen eğer, belliyse sınırların, değerlerin, inançların davranamaz kimse istemediğin gibi. Deneler elbet ama dur dersen, hayır dersen, gerektiğinde vazgeçebilirsen konfor alanından öğrenirler. Zor olanı dur demektir, hayır demektir gerekiyorsa da vazgeçmektir ekmeğinden, aşından, eşinden dostundan.

Zordur vazgeçmeyi göze almak o kadar zordur ki kendinden bile geçer insan. Yok sayar hayallerini, umutlarını. Yok saydıkça yok olur gider.

Zordur vazgeçmek. Vazgeçmek bilinmezliğe yelken açmaktır. En büyük korkuysa  bilinmezlik. O yüzden bilmediği bir cennete gitmektense bildiği cehennemde kalmayı tercih eder adına da KADER dermiş insanoğlu.

Ve her bir soruyla her bir kararla yeniden yazılırmış kader.

Tilki olmak mı?  Aslan olmak mı?   

Ve her soru, her karar, her vazgeçiş, her seçim kaderdir yeniden ve yeniden yazılan yazmak istersen eğer.

 

 

 
Toplam blog
: 36
: 195
Kayıt tarihi
: 26.03.14
 
 

Selam.. Bir parça ANNE'yim ben  sonra  bir parça iş kadını, bir parça ev kadını , bir parça  eş ,..