Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '09

 
Kategori
Kitap
 

Olumlu Düşünme

Olumlu Düşünme
 

-Rüzgârın nasıl estiği fark etmez. Fark eden, yelkeninizi nasıl açtığınızdır.-

Çekim Yasasının Temeli OLUMLU DÜŞÜNME

Vera Peifer'in yazdığı, Prof. Dr. Haluk Yavuzer'in çeviri editörlüğünü yaptığı, "Olumlu Düşünme" kitabı Alfa yayınları tarafından okuyucusuna sunulmuş...

Kafamızda olumlu şeyler düşündükçe hayatımızda olumlu şeyler çoğalır. Olumsuzu düşündükçe de olumsuzlar...

Toplum olarak olumsuzu düşünmeye motive olmuş gibiyiz. Karamsar yapımız dinlediğimiz müziklerde, izlediğimiz film ve dizilerde de bizim yakamızı bırakmıyor.

Olumlu düşünme de bir eğitim istiyor. Kitap bu konuda bize yardımcı oluyor. Düşüncelerimizin kalitesi, yaşam kalitemizi belirliyor. Ne düşünüyorsak o'yuz.

Eski olumsuz düşünceler, dikkat etmediğimizde tekrar hortlayabilirler. Dikkatle, sabırla olumsuz düşüncelerin yerine olumlu düşünceleri koymaya devam edersek, zamanla olumsuz düşüncelerden kurtulabiliriz.

Fiziksel gerilimin, zihinsel gerilim yarattığı bu geriliminden kurtulmak için neler yapmamız gerektiğini de bu kitapta bulabilirsiniz.

Kitap dört bölümden oluşuyor.

Bu bölümler:1- Zihin maddenin üstünde: Sarkaç deneyi, Bilinçaltı zihin, Olumlu düşünme nedir ?

2-Aklınızda ne var ? Bilinçaltı zihninizle tanışın, nefes egzersizi, zihinsel tatil egzersizi- Kişisel başarı programınızı belirlemek, Bazı kişilik yapıları ve bunlara ait strajediler - patronsu- Fare- Mustarip- Maço Erkek- Arkadan Vuran- İşkolik

3- Bu bölüm kitabı nasıl kullanacağınıza dair bilgileri içeriyor.- iletişim- endişe ve pişmanlık- yalnızlık- hastalıklar- kıskançlık ve haset-

4- Son bölüm, Hipnoz ve kendini hipnozlama , güdümlü duyuşsal hayal kurma, özet ve notlar

Bu kitabı başucunuzdan eksik etmeyiniz. Olumlu düşünme yolunda size çok olumlu katkılar sağlayacaktır. Altını çizerek okuyacağınız kitaptan bazı alıntıları sizlerle paylaşmak istiyorum.

*İlgili insan ilgi çekicidir. olumlu olmak daha az endişeli ve daha mutlu olmak demektir. Zihinlerinizi endişelerle doldurmak yerine, meselelerin iyi tarafına bakmayı seçmektir.

*Elde edilen her şeyin temelinde bir fikir yatar. Yaşantınızda daha iyiye doğru değişiklikler yapmak , yeni şeyler öğrenmek demektir. Sorunları çözmeyi ertelemek bir şeyi halletmez, aksine bir de zaman sorunu yaratır.

Kelime dağarcığınızdan "yapamıyorum" sözcüğünü atın. Güne aynanın karşısına geçip kendinize" Şu andan itibaren her şey daha iyiye gidecek." deyin ve buna ulaşmaya çalışın.

*Hayattan zevk almaya şimdiden başlayın. Geçmişte ve gelecekte yaşama yerine şimdi ve burada yaşamaya başladığınızda size zevk verecek pek çok şey keşfedeceksiniz

*Eğer işe yaramaz olduğunuzu düşünürseniz, zamanla gerçekten işe yaramaz hale gelirsiniz.

*Stresi yaratan asıl etken, içinde bulunduğumuz durum değildir. Bu duruma karşı tutumunuz, tepkinizin stres taşıyıp taşımayacağını belirler.

Özel yaşamınızı iş yaşamınızdan ayırmayı önemseyin.

*Sizin en iyi arkadaşınız, yine sizsiniz . Kendinize karşı anlayışlı olun.

*Dışınız içinizi yansıtır.

*Ne zaman irade gücünüzle hayal gücünüz çatışsa, kazanan hep hayal gücünüz olur.

Her şey yoluna girer. Şanslı bir insan olduğunuza inanın.

*"Eğer sadece" diye başlayan cümleler, genellikle kabahati başkalarına yükleyen kişiler tarafından kullanılır.

*Hatalar, utanılacak şeyler değildir. Hepimizin sık sık başına gelebilir. Hatalar faaliyetsiz olmadığımızı görmek açısından da önemlidir.

*Başka insanlar zihninizi okuyamaz.

*Anılarda saklanan duygular, davranışlarda açığa çıkar.

*Bir kapı kapanırsa iki kapı açılır. Duvarlara bakmakla vakit yitirmeyin, duvardaki kapılara bakın. Sorunlatla başa çıkmaya çalışırken yapıcı olun.

*Kişilik biz doğarken vardır ama dış etkenlere de açıktır.

Kitabın olumlu düşünmenize katkısının olacağını düşünüyor ve tavsiye ediyorum.

 
Toplam blog
: 1410
: 1053
Kayıt tarihi
: 04.11.06
 
 

Emekli öğretmenim ve  emeklemeye devam ediyorum.  Emeklilik yaşamın sonu değil, yaşama yeni amaçl..