Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

20 Mayıs '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Olumsuz Beklenti Neden Sakıncalı? ''Güzel Gören Güzel Düşünür''

Olumsuz Beklenti Neden Sakıncalı? ''Güzel Gören Güzel Düşünür''
 

Psikiyatrik hastalıklar içinde sık görülen olumsuz beklenti ve umutsuzluğun temel nedenleri, kaynakları, nasıl gelişip pekiştiği, depresyona nasıl sürüklediği ve kişinin nasıl çıkabileceğini uzmanlar bu akşam ÜLKE TV’de ‘İyi Bak Kendine’ programında Uğur Canbolat’a değerlendirecekler.

Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen yaşamından lezzet alır ilkesi bilinirken kişi neden hayata hep olumsuz yanıyla bakar?

Neden sürekli negatif düşünce elimi taşır?

Negatif düşüncelerin olumlu düşüncelere göre daha fazla mı gerçekleşme ihtimali var?

Bugün kişinin yaşadıkları dünkü düşüncelerinin ve beklentilerinin bir sonucu mu?

Kendini gerçekleştiren ön kabul ne demektir ve nasıl işler gibi soruların cevaplarını uzmanlar bu akşam İyi Bak Kendine programında Uğur Canbolat’a değerlendirecekler.

Olumsuz beklenti neden depresyonda yoğun olarak görülür?

Olumsuz beklentide öğrenilmişlik var mıdır?

Yaşanmış bazı deneyimler kişide olumsuz beklentiyi nasıl pekiştirir?

Olumsuz beklentisi olanlarda oluşan umutsuzluk hali nelere engel olur?

Olumsuz beklenti hangi kişilik yapılarında daha fazla görülür?

Çok eleştirilen çocuklarda ortaya çıkar mı gibi konuları bu akşam etraflıca ele alacak olan İyi Bak Kendine programının konukları Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi’nden Psikiyatri Uzmanı Dr. Barış Önen Ünsalver ve Uzman Psikolog Zehra Erol olacaklar.

Olumsuz beklenti ile beraber görülen psikiyatrik hastalıklar nasıl tedavi edilir?

Depresyon tedavisinde bu konuda neler yapılır?

Terapisinde neler yapılır?

Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır ilkesini kazanmak için neler yapılmalıdır gibi konuların ele alınacağı programda canlı bağlantılar ile seyirci soruları alınacak, ‘iyibakkendine@ulketv.com.tr’ adresine gelen e posta soruları da stüdyo konuğu uzmanlar tarafından cevaplandırılacak. 0216 633 06 96 nolu danışma hattını arayıp isim ve sorusunu bırakanlara da cevap verilecek.

Programın PSİKOGÜNDEM bölümünde tanınmış Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan; Kanada Toronto Üniversitesi tarafından yapılan küçük yaşta yalan söylemenin zeka belirtisi olduğu yönündeki araştırmayı değerlendirecek. 2 ila 17 yaşlarında 1200 çocuk ve gencin katıldığı araştırmada, yalan üretirken kullanılan karmaşık beyin işlevlerinin çocuğun zekasının göstergesi olduğu şeklindeki sonuçları Prof. Tarhan İyi Bak Kendine’ye yorumlayacak.

Uğur Canbolat’ın hazırlayıp sunduğu Ayhan Pala’nın yönetmenliğini yaptığı kendine iyi bakmak isteyenlerin, modern insanın sorunlarına dair yeni arayışlar bulan yeni çözümler üreten ekranların ‘Koruyucu Ruh Sağlığı’ programı İyi Bak Kendine bu akşam saat 23.30’dan sonra ÜLKE TV’de.. ÜLKE TV TÜRKSAT 2 A uydusu, KABLO TV, DIGITURK 38. ve D-SMART 94. kanaldan izlenmektedir.

NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Nevzat Tarhan Hocama, ''İyi bak kendine'' prog. hazırlayıp sunan Sayın Uğur Canbolat Beyefendiye ve NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesinin değerli uzmanlarına bizleri aydınlattıkları için teşekkür ederiz.

Melekler Yüreğinizden Öpsün Bildirdi: http://blog.milliyet.com.tr/Arsiv.aspx?UyeNo=612144&KategoriNo=274

Yazdıklarımı Paylaştığım ''Kerkük Feneri'' http://www.kerkukfeneri.com/author/sabiharana/

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..