Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '08

 
Kategori
Ev / Bahçe
 

Onca yesillik içinde KIRMIZI AĞAÇ

Onca yesillik içinde KIRMIZI AĞAÇ
 

Bahcemden bir görüntü daha


Nedense bahar gelince yazılarımda bahçemden ve çiçeklerimden söz etmek geliyor içimden. Yaşadıgımız yerin iklimi ılıman ve bahçemizde kış gelirken yapraklarını döken agaç yok gibi. Yaz kış yeşillikler içinde bahçe. Ama bahar gelince yeni filizler çıkar. Katır tırnağı çicekleri ve diger yabancı otlar değişik çicekleri ile açarlar renk renk.

Bir önceki yıldan oraya buraya uçan çicek tohumları canlanır. Taşlar arasında menekşeler mmimick yaprakları ve eflatun renkli çicekleri ile renklendirirler yolları .

Bir ağacımız vardır. MOMİCİ denılen yeşil ve ve kırmızı renkli yaprakları ıle açan bir ağaç . Bu yıl yine kıpkırmızı yapraklara büründü . Bugün hava da güzeldi hemen resimledim ve sizlerle paylaşmak istedim .

Onca yeşil yapraklı ağaç içinde kırmızı yapraklar . Farklı olanı bulmak görebilmek insanın dünyaya bakışını da değiştiriyor . Yaşamımızda farklılıkları bulup hayatınızı canlandırmaya çalışıyoruz belki de .

Bahçe ile ilgili değil ama farklı olmaya ilişkin bir yazı okudum geçen gün . Amerika ve Japonya 'daki ögrencileri karşılaştıran bir yazı idi . Burada özellikle zorunlu eğitim döneminde çocukların eğitimden eşit olarak yararlanmaları amaçlanmıştır . Biraz sivri bir tip olunca tahtadan dısarıya çıkan çiviyi döver gibi bastırıldığı ama Amerika 'da çocukların kendilerini , yeteneklerini göstermeye özendirildikleri vurgulanıyordu .

Dolaylı yoldan düşünüp onca yeşil yapraklı ağaç içinde farklı renkte yaprak açan ağacı kesmek mi gerekecek ?

Bence o farklılığı bulup degerlendirmek ve doğanın bize verdiği güzellikleri degerlendirmek gerekir . Hem toplum hem de çevremiz glişecek güzelleşecektir .

Daha güzel renkler bulmak ve sizlerle paylaşmak ümidi ile .

Esen kalınız ...
 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..