Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '09

 
Kategori
Güncel
 

Önce insan!..

Önce insan!..
 

Radikal'den..


Başbakan Erdoğan, yine birilerini kızdıran bir laf etti.

Hürriyet yazarı Bekir Coşkun'u kastederek, "onlar köpekleriyle yatarlar" dedi.

Bugünkü köşesinde, Bekir Coşkun da, köpeğinin ağzından, Başbakan'a cevap vermiş.

"Yaratılanı severiz, Yaratandan ötürü..." ilkesinden hareketle, Başbakan'ın "hayvan sevgisi" olmadığını ima etmiş.

Bu kavgada bir kaç yanlış var:

1-Sayın Başbakan kendisine muhalefet eden herkese cevap yetiştiriyor. Oysa, bir köşe yazarının muhalefetine cevap vermek Başbakan'ın işi olmamalı.. Her ne kadar bu, aynı zamanda Sayın Erdoğan'ın köşe yazarlarını okuduğunu gösteriyorsa da, her okuduğuna meydanlar karşılık vermesi gerekmiyor.

2-Başbakan, Bekir Coşkun'u kastederek "onlar köpekleriyle yatarlar" derken, ne köpeği küçük görüyor ne sahibini.. Başbakan bununla, halkını "göbeğini kaşıyan adamlar" diyerek küçük gören bir anlayışın, kendi köpeklerine nasıl "sarıldıklarını" vurgulamak istiyor.

3-İşi Yunus Emre'nin "yaratılanı severiz Yaratan'dan ötürü" sözüne bağlamak, belden aşağı vurmak olur. Çünkü bunu söyleyen Yunus Emre de, "Yaratılanı severiz.." derken, önceliği elbette "insana" veriyor, "köpeğe" değil..

4- Siyasi polemikler'in bu türlü "köpek" tartışmasına dönüşmesi hiç hoş olmuyor. Bu nahoşluğun giderilmesi ve tekrar edilmemesi konusunda birinci derecede görev de Sayın Başbakan'a düşüyor.

Son bir nokta daha: Bekir Coşkun, cevabi yazısında, "göbeğini kaşıyan adamlar"ın oluşturduğu toplumlardaki, kan ve şiddeti bu toplumlarda "köpek sevgisi" olmamasına bağlıyor; gelişmiş toplumlardaki "sukuneti" de onların "köpek sevgisi"yle izah ediyor. Ama, Filistinde çocukları öldüren İsraillilerin hangi kategoriye girdiğini söylemiyor.

Ortadoğudaki kan ve gözyaşı ikilisinde suç kimde? Köpekleri sevip, onlarla evlerinde birlikte yaşayan gelişmiş Batı toplumlarında mı, yoksa, bırakalım bir köpeği daha kendi çocuklarını besleyemeyecek durumdaki "Gazzeli göbeğini kaşıyan adam" da mı?..

Unutmayalım ki, kan ve gözyaşının mimarı Bush'un da çok sevdiği bir köpeği vardı. Muhtemelen İsrail celladı Livni'nin de vardır, ötekilerin de...

Hayvanları sevmek iyi güzel de "önce insan" diyemiyorsanız, köpekler sevse de insanlar da Yaratan da sizi bağışlamaz!..

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..