Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '07

 
Kategori
Haber
 

Onurlu gazetecilik

Onurlu gazetecilik
 

Gazetecilik onur mesleğidir. Her koşulda, her zorlukta fikirlerini sonuna kadar savunan, sonuna kadar korkmadan yazanların mesleğidir.

Gazete temiz bir kağıttır. Fikirlerin oynaştığı, düşüncelerin çarpıştığı temiz bir kağıttır. Beyaz sayfalarda her türlü düşüncenin çarpıştığını, birbirine üstün gelmeye çalıştığını görürüz.

Bazıları artık gazeteleri tamamen ticari bir mal olarak görmeye başladı. Siyaset, ticaret ve onur çarpışmaya başladı.

Yıllarca belli bir fikri savunanların bir gecede farklı bir boyutta rol almaya başladıklarını gördük. Bazı yazarlara şunu yazma, şunu incitme gibi uyarıların geldiğini gördük. Bazı yazarların savundukları düşünceleri yüzünden işten çıkarıldıklarını gördük. Bazı yazarların da olanlara göz yumduklarını, bu olaylara tepki göstermediklerini gördük. Bu ses çıkarmayanların da yeri geldiğinde en büyük demokrat kesildiklerini gördük.

Basın bugün nerededir? Hangi yazarımız gece yatağında vicdanen rahat uyumaktadır? Hangi yazarımız yazacağı yazıyı birilerini kızdırmaktan korkmadan kaleme almaktadır?

Hangi medya patronu ticari kaygı olmaksızın gazetesini çıkarmaktadır? Hangi genel yayın yönetmeni ticari, siyasi kaygı olmadan yazarlarını desteklemektedir?
Hangi yazar yıllarca birlikte çalıştığı fikirdaşına baskı yapıldığında tepki göstermektedir?

Gazeteci olmanın, yazar olmanın bir bedeli vardır elbette. Baskılar, yıldırma politikaları onurlu gazetecileri etkilemez. Sadece o günlerde gerçek dostlarını, gerçek demokratları tanıma fırsatı verir.

TÜM ONURLU GAZETECİ VE YAZARLARIMIZIN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM. SONUNA KADAR DESTEKÇİLERİ OLACAĞIM. BASKI VE YILDIRMA POLİTİKASI İZLEYEN TÜM MEDYA GRUPLARINI BOYKOT EDİYORUM.

 
Toplam blog
: 28
: 2979
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Yaşama dair herşeyle ilgileniyorum. Bunları sizlerle paylaşacağım. ..