Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

RMZSM Meliha Karaoğlu

http://blog.milliyet.com.tr/meliha63

30 Mart '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Organik çilekli pasta

Organik çilekli pasta
 

Bugün pazar ve kimler, kimler çocuklara şöyle güzel bir meyveli pasta yapmak istemez. Sınav zamanı iyi dereceler almış, notlar almış çocuklara özel ama alamamışlara da moral takviyesi...Meyveyi siz seçin ama ben çilek diyorum...
Bu pasta işlenmiş mutfak ürünü içermiyor. Bana göre tamamen doğal KENDİ BULUŞUM (büyük konuşmayayım benim gibi düşünüp deneyerek bulmuşlarda olabilir)
1 kg temizlenmiş çilek. Gösterişli ve aynı boyda olanlardan istenildiği kadar ayrılacak, süslemek için.
Geriye kalanı blendırla tamamen ezilecek. İçecek sıvı haline getirilecek.
Sıvı haline getirilmiş çilek su bardağı ile kaç bardaksa o kadar yemek kaşığı sayısında nişasta.
Pasta iki katlı yapılacaksa 4 yada 5 bardak çilek (çırptığımız) tek kat olacaksa 3 bardak yeterli.
Sıvı haline getirdiğimiz 5 bardak çileğe 5 kaşık çok dolu dolu olmayan nişastayı yediriyoruz. Ve kaynatıp
muhallebi kıvamına getiriyoruz. Tadına bakıp isteğe uydun dozda şeker koyarak tadını ayarlayabiliriz. Sonra soğumaya bırakıyoruz. Ara sıra karıştırarak pelte olmasını engelliyoruz. İstenirse bu soğutma aşamasına geçilirken bir yemek kaşığı tereyağı katılabilir.
Pastanın kekinin hazırlama aşaması.
26_28 cm capında bir pasta kalıbına uygun,
5 yumurta ve bir su bardağı şekeri iyice çırpıyoruz, kabartıyoruz.
İçine bir paket vanilya katıyoruz.
Yumurta ve şekeri çok çırptıktan sonra atılan malzemeleri mikserle ama elektriksiz karıştırıyoruz. Kabarıklığın
sönmemesi için.
Hamurumuza bir su bardağı sıvı yağ ve yarım su bardağı yoğurt sonra bir paket hamur kabartma tozu ekliyoruz.
Hamurumuzu unla buluştururken unu azar azar katıyoruz kıvamı tahin kıvamı olaması gerekiyor.
Kekimizi çok fazla kurutmadan 180 derecede pişiriyoruz, ve soğutuyoruz.

Tamamen soğumuş kekin ılık çilek kreması ile buluşmasını tavsiye ederim, bunun içinde kekin önce
yapılması gerekiyor zannediyorum. Kek ince sağlam ip yardımıyla iki kata ayrılabilir.
Bir su bardağı ılık şekerli suyun yarısı kekin ilk katının üzerini ıslatmak için kullanılır.
Ve çilek den hazırladığımız kremanın yarısına yakınını ilk kata sürüyoruz. Sonra kekin ikinci katının
üzerinede kullandığımız ve yarısı kalan şekerli suyu tekrar yediriyoruz. Kalan çilekli kremamızı pastanın üstüne sürüp ayırdığımız çileklerle süslüyoruuuuuuuuuuuuuz. Küçük canavarlara afiyet oldun...SEVGİLERİMLE

 
Toplam blog
: 41
: 1151
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1963 Doğumlu  ununu elemiş eleğini asmak üzere...3 (kimine göre pırlanta) çocuk yetiştirmiş denil..