Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

25 Kasım '15

 
Kategori
Siyaset
 

Orta Doğu'da batağa saplanmak, Türkiye Rus uçağını vurdu!

Orta Doğu'da batağa saplanmak, Türkiye Rus uçağını vurdu!
 

Resim İnternet,


''Bizi sırtımızdan vurdular'',  bu sözün sahibi kim, Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin. Dünya'daki süper güçlerden bir tanesi.  Aynı zamanda senin enerjide ki stratejik ortağın, doğal gazının %50-55'ini sağladığın gibi, nükler santralini de kuracak olan ülke. Bunun yanında  sebze, meyva  ihracatınızın pazarı ve turizm gelirlerimizde de önemli bir yeri var.  İş adamlarımızın, Rusya ve Moskova'daki yatırımları heba edilecek gibi değil.

Öyleyse bütün bunlar gözardı edilerek,  uçağın düşürülmesinde ki gayemiz, çıkarımız ne olabilir? Gerçekten de Türkmen'lerin bombalanması mı?  Suriye'deki 3.5 milyon Türkmen'ın çok az bir bölümü Bayırbucak bölgesinde yaşadığı biliniyor. 

Veya Osmanlı'yı canlandıracak, Davutoğlu'nun stratejik Derinlik tutkusu da bu aşamada düşünülemez. Çünkü, bu görüş Ülkemizde üçyüzden fazla yatandaşımızın ölümüne neden teşkil etmiştir. Ayrıca bugün sahaya inenler arasında, Rusya, ABD,Fransa, İran ve Çin'i de düşünecek olursak sebebi başka donelerde aramamız gerekecektir.

Şöyle ki; Doğu Akdeniz, Mısır, Gazze, Suriye ve Kıbrıs sarmalında büyük doğalgazve petrol yataklarının varlığı emperyal güçlerin iştahının bu yöne odaklanmasının, nedenlerinin en önemnlisidir.

ABD'nin arzusu; Basra körfezinden, Suriye'nin kuzeyini geçerek Akdeniz'e ulaşan bir petrol koridoruna hakim olmaktır.

Rusya'nın amacı ise; Tartus'taki deniz üssü ile Lazkiye'de ki Hava Üssü'nü korumak aynı zamanda ABD'nin önünün kesmektir.   Bugün Rusya'nın Bayırbucak bölgesini ve Türkmen'leri vurmasının nedeni, alan genişleterek saha hakimiyetini gerilere taşımaktır. 

Peki, Türkiye komşusu ve ticaret hacminin önemli bir yerini tutan girift  ilşikiler içindeki, Rusya'nın   uçağını neden vurdu? Türkiye herşeyden önce bir Nato üyesidir,  dolayısiyle ABD ve Batı kulübü içinde yer almaktadır. Rusya'ya yakınlaşmasından ABD'nin rahatsızlık duymadığı söylenemez.  

Örneğin;

(1960 İhtilalinin nedenleri arasında, Demokrat Parti'nin, Sovyetler Birliğine yakınlaşması, Seydişehir ve İskenderum Demir Çelik Fb.gibi Sanayii projelerinin kredilendirilmesi ve yatırım antlaşmalarının yapılmak istenmesi ileri sürürlür.)  

G20 Zirvesinin arefesinde Fransa'da İşid katliamı ve bugün Rusya uçağının angajman kuralları ileri sürülerek düşürülmesi, batağa saplanmaktan başka bir şey olmadığı ileri günlerde daha iyi görülecektir.

Olasılıkla, Türkiye ve ABD'nin Rusya'yı frenlemek istemelerinden kaynaklanan bir antlaşma içinde olduklarıdır. Rusya'nın sicilini göz önüne aldığımızda pek parlak olmadığı da görülür. Gürcistan'ı, Abyazya'yı, Kırım'ı, Ukrayna'yı acımazca vurduğu belleklerimizdedir.

Öyleyse, iki canbaz bir ipte oynarsa, ortaya traji komik olayların yanında bol bolda dram izlenir. Bu bataklıkta zarar görmeye devam edecek olanlar, ortada kalanlar olacaktır. Suriye bataklığına girmek kolay görünsede, çıkmak için çabaladıkca batmanız kaçınılmaz olacaktır.     

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..