- Kategori
- Siyaset
Ortadoğu'da ABD'nin lideri her zaman İsrail olmuştur,

Babam ve Ben- Arıel Sabar'ın kitabından
Siz istediğiniz kadar BOP'un, eş başkanı olduğunuzu düşünün, hatta bu ikili görüşmeler kayıt altına alınmışta olsun.
Lakin, ABD için Ortadoğu'nun lideri, jandarması İsrail olduğu gerçeğini değiştirmez. Sizin sırtınızı sıvazlarken,CIA ve Mossad, güney sınırlarımız ve komşu ülkelerde cirit atmakta büyük Kürdistan'ın temellerini genişletme çalışmalarını yapmakla meşguller.
Yıllar öncesinden ABD ve İsrail, Büyük Kürdistan'ın kurulması için ortamı hazırlamanın gayreti içinde oldukları bilinmiyen birşey değil. Bunun içinde yazarlardan, gazetecilerden, lobilerden, gizli örgütlerden faydalanmnışlar ve aşı pişirme gayreti içine girmişlerdir. Tarihi gerçekleri kah saptırarak kah insanları bu yönlere çekerek kafaları karıştırmak suretiyle kullanma cihetine gitmişlerdir.
İsrail asıllı Amerika'lı yazarlar çeşitli kombinezonlarda, Ortadoğu, Mezopotamya ve kürtleri işlemişlerdir. Dil, din ve ırklar üzerinden propagandalarını yapmışlardır. Bunlardan biride, İsrail asıllı Amerikalı yazar Arıel Sabar, Zaho'da yaşamış kürt yahudisi bir babanın çocuğudur. Yazmış olduğu bir kitabında, Mezopotamya'da yaşamış imparatorluk kurmuş devletlerle ilişkili, Aremileri ve Aremice dili ile ilgili, Yahudi Kürtlerini anlatıyor. Yahudilerin bu topraklar üzerinde kayıtsız kalmalarının düşünülemiyeceği hissiyatını üstü kapalıda olsa dikkatleri bu yöne çekme gayretini içeriyor.
Kısa bir pasaj,'' M.Ö 1000 yıllarında Sami göcebelerinden bilinmiyen bir kavim olan Aramiler, Bereketli Hilal'e doğru akın etmeye başlamışlar, dilleri yaygınlaşmış M:Ö 8. YY başında Asur İmparatorluğu Aramice'yi resmi dil olarak aldılar. Daha sonra Babiller daha sonrada Persler tarafından benimsendi. Aramice papirus üzerine yazılması dilin yaygınlaşmasına, kolaylık sağlıyordu. Hiristiyanlığın ve Musevi aleminin gelişimi yıllarının ortak dilidir.Babil yahudileri kanun ve yorumlarını içeren Talmud'u aramice diliyle yazmışlardır.
Hz.İsa çarmıkta ölürken bile bu dilde haykırmıştır '' Eloi, Eloi, Lama sabachthani''?? Tanrım, Tanrım, niçin beni terk ettin?
Aramice dilinin son bulması.Yedinci yüzyılda Arabistan'dan gelen Müslüman ordularının Mezopotamya'yı fethetmeleriyle, Aramice'nin yerine Ortadogu'da geçerli dil olan Arapça almıştır.''
20 Y.Y Bagdat'lı Dr.Heskel M Haddad anılarında şöyle anlatmaktadır. ''Kürt Yahudilerle ilk karşılaşmasında '' Basit sözcükler anlaşılıyordu yada hemen hemen hepsinin kökenini biliyordum. Bu türlü insandan oluşan hırpani topluluk, ilk kez Zahor'da karşılaştığım Aramice'nin, bir türevini konuşuyorlardı! Karmaşık başka dilden etkilenmiş deforme olmuş fakat kesinlikle eski bir dildi''.
20.YY'da Aramice'yi duymak ''Bana göre Aramice'nin tarihi, insan ruhunun dilde vücut bulan en sağ zaferini temsil etmektedir''. diye yazmıştır.
1950'li Yıllarda 25000 bin Kürt Yahudisi Irak, Suriye ve İran'dan İsrail'e göçmüşlerdir.
Büyük Kürdistan'ın kurulmasında en çok hangi ülkelerin menfaatı olduğu artık bilinmiyen bir denklem değildir.
Asıl olan, bizim bu oyunlara alet olmamız en büyük handikap olarak görülmektedir.