Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Ortalık toz duman

Ortalık toz duman
 

Seçim startı verildi.

Türkiye'nin dört bir yanın da olduğu gibi Mersin'de de seçim heyecanı yaşanıyor. Milletvekilliğine talip olanlar, bir bir aday adaylığını açıklıyor. Yani anlayacağınız toz duman. Hadi hayırlısı...

Yine çevremizi saracaklar, oylarımıza talip olacaklar. "Verin oyunuzu, en doğru aday biziz. Biz Mersin'i ve Türkiye'nin önünü açacağız, " diyecekler. Bizde kuzu kuzu sandığa gideceğiz; geçmişten ders çıkarmadan basacağız mühürleri gönlümüzde yatan aslanlara...

Hadi hayırlı olsun. Hayır, hayırlı falan olmasın. Geçtiğimiz dönemde meclise giden, Mersin için ne yaptı? Hiçbir şey. Meclis oturumlarında el kaldırıp el indirdiler. Bazıları da verdikleri soru önergelerini gözümüze soka soka habire bizlere fakslayıp durdular. Ben kendi adıma kimsenin sürekli soru önergesi vermesini istemiyorum. Ben Mersin'in önünü açacak projelere, kenti önümüzdeki yüz yılla taşıyacak, istihdama katma değer yaratacak projelere ve bu vizyona sahip insanların Ankara'ya gitmesini istiyorum.

Artık yeter bizleri oy deposu olarak görmesinler. Bu nedenle de Mersin'deki bir çok sivil toplum örgütü harekete geçti. Yeniden yapılandı. Siyasileri, adayları kent için öncelikli projeler hakkında bilgilendirmek istiyor.

Peki adaylar bilgilenecek mi? Sizce bilgilenecekler mi? Bence hayır. Belki toplantılara gelip, görünüp, "Evet, evet. Olması gerek, yapılması gerek. Bizim parti kazanırsa, barajı geçerse, kent için öncelikli projeleri meclise taşıyacağım, takipçisi olacağım, " diyecekler. Ama nerede... Bu böyle olmayacak. Meclise gittiklerinde unutacaklar. Kısa keseyim isterseniz.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin -Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Projesi öncelikli turizm projesi ilan ettirdi. Saymama gerek yok. Hem iktidar, hem de muhalefette milletvekillerimiz var. Bu projenin iptal olmaması için baskı unsuru olabildiler mi? Tabii ki hayır. Antalyalı avukatlar itiraz etti. Olay yargıya taşındı. Mersin-Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Projesi -Seyhan Kazanlı Turizm Projesi- ni de içine alan Turizm Teşvik Yasası’nın İlgili maddelerinin iptali için Danıştay 6'ncı Dairesi’nin 2007 yılı başında verdiği karar Anayasa Mahkemesi’nce de 7 Mayıs 2007 Tarihi’nde onaylandı. Bundan sonra Türkiye’de yapılacak turizm yatırımlarını bütünüyle etkileyecek olan bu karar gelecek hükümetlere Anayasa'da ve yasalarda yeni düzenlemeler yapma görevini yüklemektedir.

Ne diyelim; Mersin'in kaderi mi, siyasetçilerimizin, bürokratlarımızın ve sivil toplum örgütlerimizin iş bilememezliğinden mi bu kentle ilgili bütün projeler rafta kalıyor. Çünkü aralarında koordinasyon eksikliği, birlik, denge yok. Bu denge olmadığı içinde bu kent hep geri kalıyor.

Ehhh artık yeter. Bu kentin önü açılsın. Kentin kalkınmasında öncelikli projelere imza atılsın. Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı sayın Mustafa Güler, kararın ardından bir açıklama yaparak, Mersin’de yapılacağını beklenen 500 milyon dolarlık yatırım şimdilik durdurulduğunun bundan sonra Türkiye’de yapılacak turizm yatırımlarını bütünüyle etkileyecek olan bu karar hükümete Anayasa'da ve yasalarda yeni düzenlemeler yapma görevini yüklemediğini dile getirdi. "Mersin ekonomisini önemli ölçüde etkileyecek olan bu sonucun değişmesi için bütün Mersinlilere önemli görevler düşüyor. Seçim çalışmaları için Mersin’e gelen siyasi parti temsilcilerinden iktidar oldukları taktirde turizm yatırımlarının önünün açılması için bu düzenlemelerin ivedilikle yapacaklarına dair taahhütler almalıyız. Mersin’de işsizlik Türkiye ortalamasının iki katına yakındır. Bu oranı başka türlü değiştirmemiz mümkün görünmemektedir. Mersin RİS Projesi çalışmalarında tespit edildiği gibi ana sektör olan turizm sektörünün gelişmesi için yeni yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu kesin, " diyor Güler.

Sadece demekle olmuyor. İnsanların gözüne gözüne sokmak lazım. Bu kent hepimizin. Herkesin elini taşın altına sokması gerek. Bu nedenle de sandığa gideceklerin, oy pusulalarına mühür basarken elini vicdanına koyup ona göre oy vermesi lazım.

İşsiz cenneti olan bu kentin geleceğini karartmaya hiçbirimizin hakkı yok. Ha gayret. Bir el ve düşünce birliği yaparak çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini karartmayalım.

 
Toplam blog
: 10
: 1285
Kayıt tarihi
: 10.02.07
 
 

Her insanın anlattığı gibi, okumayı yazmayı seven, gezen dolaşan, mutlu anlarını ölümsüzleştirerek f..