Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '07

 
Kategori
Mizah
 

Ös-ye-me şarkısı mahkeme kayıtları

Ös-ye-me şarkısı mahkeme kayıtları
 

asıl, ÖSYEMEDEN biz DAVACIYIZ


Ayşe tüzmezin haberi. Grup DELİ 'nin duruşmasına bugün başlandı. Davada davacı ÖSEYEME kurumunu temsilen avukat Aşure Öseyemez, ve davalı sanıklar DELİ grubu üyeleri ve davalı vekili Mehmet Gözübüyük de hazır bulundular.

Dava boyunca gerek hakim gerekse taraflarca müteahhit defalar suç unsuru olan GÖ.ümü YE tabirinin telaffuz edilmesinde güçlükler yaşandı. Dava süresince şöyle konuşmalar cereyan etti :

Av. Aşure ÖSEYEMEZ: "Sayın Hakim, belirtilen tarihte sanıklar ÖSEYEME GÖ..MÜ YE isimli eseri besteleyerek kamuoyu önünde ÖSEYEME yi küçük düşürmek suretiyle kurum nezdinde kurum çalışanlarına ayrıca yine kurumun yanında yaş olarak herkese hakaret etmişlerdir.

bu nedenle, bu DELİ grubunun 11 ay hapisle cezalandırılmasına ve ÖSEYEME SINAVINA ALINMAMASI yönünde karar verilmesini talep ve ahzu kabza ederiz."

Hakim: davalı vekiline soruldu.

Davalı av. Mehmet Gözübüyük: Efendim, biz DELİ grubu tarafı olarak herhangi bir suçun işlenmediğini zira suç unsuru mevzubahis olan GÖ..MÜ YE tabirinin ses kaydından kaynaklanan bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını, ayrıyetten

5846 sayılı fikir ve sanat eserlerini koruma kanununa muhalefetten ÖSEYEME'ye asıl bizim manevi tazminat davası açacağımızı, suçun işlendiği tarihte sanıkların 18 yaşından küçük olmaları ve ayrıyetten DELİ olmaları sebebiyle davanın reddini talep ederiz. efendim.

Hakim: yaz kızım. bu Deli grubu, anayasal bir kurum olan ÖSEYEME ye muhattap alarak ÖSYEME GÖ..MÜ YE isimli eseri icra etmişlerdir.

Yine aynı sanıklar bu şarkının kamuoyu önünde icrasını teşvik ve yataklık ederek gerek internet gerekse medya üzerinden neşrini sağlamışlardır. sanıklardan soruldu. Suçlamalara diyeceğin bir şey var mı, Deli misiniz oğlum siz ne işiniz var böyle şarkılarla?

Sanık DELİ grubu: Efendim biz grup olarak zaten DELİYİZ. Bu ÖSE-YEME bizi delirtmeden önce kendi halimizde halim selim çocuklardık. Ama zaten ben bu şarkıyı yazdığımda 17 yaşımda bi lise öğrencisiydim hakim bey.

Ayrıca şarkının ilk hali ONU ÖYLE DEMEZLER ÖSE-YEMEZLER idi sonradan biz millet yanlış anlar diye ÖSE-YEME GÖZÜMÜ YE şeklinde düzelttik. fakat hakim bey şarkının kaydı sırasında bas sesler yüzünden şarkı yanlış anlaşıldı. efendim. diyeceğim budur. biz aslında GÖZÜMÜ demek istedik MİLLET GÖ..MÜ anladı biz napalım.

Hakim: yaz kızım, sanıklardan DELİ ÜYESİ S. T, T.T., K.Z.M , O.K.S. Ö.S.S.nin suç işlendiği sırada 18 yaşından küçük olmaları , grup olarak deli olmaları ve bahse konu olan şarkıda geçen GÖZÜMÜ YE tabirinin ses kaydındaki bir arıza nedeniyle GÖ..MÜ YE şeklinde yanlış anlaşılması sebebiyle hakarete dair suç unsurunun oluşmadığından mütevellit ,

DELİ grubunun mensuplarının suç işlemek maksadıyla çete oluşturduklarına dair yeterli delil olmadığına, haklarında suçlamaların herhangi bir ceza gerektirmediğine kanaat getirilerek davanın reddine karar verildi, verilen karar açıkça okundu usulen anlatıldı."




resim: Kemal Sunal'ın DAVACI film afişi 

 
Toplam blog
: 121
: 2834
Kayıt tarihi
: 09.07.06
 
 

Başkentte doğmuşum ve orada gidilecek tüm okullara gitmişim: ODTÜ-Psikoloji ve Ankara Üni. İletiş..