Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '07

 
Kategori
Haber
 

Ö-se-ye-me gö-zü-mün yağını yee

Ö-se-ye-me gö-zü-mün yağını yee
 

Şarkıyı dinlemeyen kaldıysa youtube' dan "DELİ ÖSYM " yazıp şarkıyı indirsin dinlesin. gülmekten öldüm. bence zavallı gençlerimizin artık sesini duyurabilmek ve bu YÖKün YOKOLMASI için neler yapacak hale geldiklerinin gösterdiği için çok anlamlı ve tam süper olmuş.

1980 den sonra başımıza örülen bu YÖK belası ne canlar yaktı ve hala da yakmaya devam ediyor. 3 saatlik bir sınav insanların tüm gençliklerini çürütmek ve genç olmanın verdiği tüm enerjilerini yoketmek için düzenlenmiş bir sınavdır.

mesela ben 10 haneli ösym numaramı o minik kutucuklara yüzlerce defa karaladığım için hafızamı kaybetsem de adımı unutsam da unutmam unutamam. toplama kampına doldurulmuş yahudilerin bileklerindeki soykırım sıra numarası gibi bizim de hafızamıza kazınmıştır o ÖSYM aday numerosu.

Neden her üniversite 80 öncesinde olduğu gibi ya da Avrupa'da olduğu gibi kendi sınavını yapamıyor. ya da neden daha spesifikleştirilmiş küçük sınavcıklar uygulanmıyor da bu milyon dolarlık rantlar yaratmış olan merkezi sınav sisteminde ısrar ediliyor???

benim yanıtım şu ki ÖSYEME gençlerin enerjilerini ve varsa eleştirel isyankar ruhlarını köreltmek onları sistemin birer kölesi haline getirmek için kurulmuştur. Giderek BEN KİMİM Kİ BİRŞEYLERİ DEĞİŞTİREBİLEYİM sorusunu iyice belleyip KENDİLERİNİ SİSTEM KARŞISINDA bir HİÇ OLARAK GÖRMELERİ İÇİN KURULMUŞTUR YÖK.

şimdi bu şarkı için DELİ grubuna dava açılmış. bu davada eğer hakim bu çocuklara bir de hapis ya da para cezası verecek olursa bu ülkede adaletin olmadığı gaffurun çizgili pijaması gibi görülecek, tam süper olacak.

Ayrıca YÖK denilen bu güzellik kumkuması, üniversiteyi kazandıktan sonra da bitmez. Yök başın bağlı giremezsin, yök k.çın açık gelemezsin, yök politika yaptın yanlış konuştun, yök eylem yaptın, yök şuraya imza verdin derken bi yandan da SÖKÜLÜN paraları demekte,

aynı zamanda akademik kadroları da zaman zaman çim biçme makinası gibi biçip, ATATÜRKE hakaret edenler, ATATÜRK HAKKINDA TEZ YAZANLAR YAZMAYANLAR gibi sınıflara bölüp ondan sonra da HOCALARIN KENDİ İRADESİYLE SEÇTİĞİ DEKANLARI REKTÖRLERİ BEĞENMEYİP BİR DE KENDİSİ TEPEDEN BAŞKA BİR REKTÖR ATAMAKTA OLAN, kendi halinde bir sistemdir netekim.

bu yüzden bu ülkede gelişimin önünde bir YÖK vardır bir de YÖK Akademisyenleri.

ama ne Bilim, ne Eleştirel Düşünce, ne İfade Özgürlüğü HİÇBİRİ YOK-TUR. bunların hepsi de YÖK-TÜR,

bu sayede ülkede Akademik bir GELİŞME de YOK-TUR ne yazıkki.

 
Toplam blog
: 121
: 2834
Kayıt tarihi
: 09.07.06
 
 

Başkentte doğmuşum ve orada gidilecek tüm okullara gitmişim: ODTÜ-Psikoloji ve Ankara Üni. İletiş..