Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '09

 
Kategori
Turizm
 

Otantik Gemi Otel / Güzelyalı-Bursa

Otantik Gemi Otel / Güzelyalı-Bursa
 

Otantik Gemi Otel / Güzelyalı - BURSA


BURSA, Güzelyalı'da bir gemi oteli tanıtacağım. Geçen yaz Adem ÇALIŞKAN arkadaşımın daveti üzerine gittiğim Bursa'da gördüm, hâlâ etkisinden kurtulamadım.

Brunch'a götürdü bizi arkadaşım. Yemekten sonra da muhasebeden sorumlu güzel bayan ELÇİN TOPÇU, tümüyle gezdirdi bize bu şahane oteli. Şaşırdım kaldım. Böyle güzel bir Otantik Gemi Otel görmemiştim daha önce. Bu arada unutmuş olanlar ve bilmeyenler için "otantik" kelimesinin anlamını da yazıvereyim; gerçek olan, gerçeğe veya aslına dayanan, orijinal.

Bu otel, geminin orijinalliği bozulmadan, restore edilerek, restoranı, konferans salonları ve değişik hizmetler veren bölümleriyle 2008'de hizmete girmiş.

OTANTİK GEMİ OTELİN ÖZELLİKLERİ:

* 1961 yılında İngiltere'den (Yapım yeri: Glasgow ) İstanbul Şehir Hatları'nda
kullanılmak üzere alınan gemiye, 28 Nisan 1960 tarihinde İstanbul Beyazıt
Meydanında öğrenci olaylarında çıkan çatışmada ölen ilk kişi olan Turan Emeksiz'in adı verilir.

* Gemi, aynı isimle 45 yıl, Kadıköy-Eminönü-Sirkeci hattında yolcu taşır.

* 2006 yılında İstanbul Deniz Ulaşımı'ndan emekli olur. Hurdaya çıkarılan
gemi, Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nden, Güzelyalı Belediyesi'nce satın
alınıp beldeye getirilir.

* Güzelyalı Belediyesi tarafından açılan ihaleyi, BCR Turizm, Tekstil, İnşaat ve Sanayi A.Ş. kazanır ve geminin işletmesine 15 yıllığına sahip olur. Yüksek Mimar Hulki TÜRE'nin yaptığı iki yıllık restorasyon çalışmaları sonucunda OTANTİK GEMİ OTEL adıyla, Haziran 2008 yılında tam olarak, şirket ortaklarından, Murat MESTAN Bey yönetiminde hizmet vermeye başlar.

* Bursa Güzelyalı Yat Liman’ında demirleyen S/S Turan Emeksiz Otantik Gemi Otel’e ulaşım; Bursa merkezden araçla 15 dakika, Bursa – İstanbul Feribot İskelesinden yürüyüş mesafesi ile 5 dakikadır.

* Gemi, orijinal yapısına sadık kalınarak konforlu ve şık bir otele dönüştürülmüş olup denizin ortasında konaklamak ya da keyifli organizasyonlara imza atmak için ideal bir yer.

* Gemi otel, her türlü konfor ayrıcalığı ile sizleri anılardaki mavilikler üzerinde süzüldüğü döneme, uzun deniz yolculuklarına taşırken unutulmaz anılara ev sahipliği yapacak güzellikte ve donanımdadır.

* Üst güvertede, Miyar Balık Restoran, hem kapalı hem açık olmak üzere üç ayrı bölümde deniz manzarası seyrederek yemeklerinizi keyifle yemenize, misafirlerinizi gururla ağırlamanıze pek uygun.

* Özel Alabanda Salonu'nda 40-50 kişilik gruplarınızla güzel dostluklara imza atabilirsiniz.

* 150 kişilik Karina Balo Salonu'nda kendine has otantik dokusu ile
- Toplantı,
- Şirket Yemekleri,
- Grup Yemekleri,
- Kokteyl,
- Düğün,
- Nişan, Balo ve özel davetleri için
Zengin Ala’carte Balık Mutfağı ve Banket mönüleriyle hizmetinizde.

- Özel brifing salonu tüm donanımıyla hizmetinizde.

- Konaklama olarak OTEL’de çok özel iki suit oda, 18 özel oda ile gemi yaşamında eksiksiz hizmet sunuluyor.

- Suit odalarının kendine has otantik balkonları, odaların her türlü konforu sizleri uzun deniz yolculuklarına taşıyacak, anılarınızda unutulmaz bir yer kaplayacak.

- Balo salonunda, konuklar için düzenlenen özel eğlence programları ile canlı müzik ve sanatçılar eşliğinde unutulmaz zamanlar geçireceksiniz.

- Muhteşem gün batımı eşliğinde Miyar Restoran’da birbirinden lezzetli yemeklerin tadına bakarken unutulmaz sohbetler yaşamak istiyorsanız özel otoparkı ile Güzelyalı Yat Limanına demir atan bu güzel tesis sizleri bekliyor.

Halkla İlişkiler ve Satış sorumlusu sempatik ve güzel bayan Jale KÜÇÜK, bizlere gösterdiği yakınlığı ve sıcak ilgiyi sizlere de gösterecektir. Kendisine otelle ilgili bilgiler ve resimler için teşekkür ediyorum.

OTANTİK GEMİ OTEL GÜZELYALI

Güzelyalı Yat Limanı İçi
Mudanya / BURSA
Tel: (0224) 554 43 00

otantikotel.com

Bu güzel OTANTİK GEMİ OTEL'i daha yakından tanımak için ilişikteki resim galerisini incelemelisiniz. Bursa'ya yolunuz düşerse mutlaka uğrayın! Konaklamayacaksanız da, kahvaltı veya brunch için, öğle, akşam yemekleri için gidin! Fiyatlar da gerçekten uygun!

Bursa'da yaşıyorsanız ve bu güzel OTANTİK GEMİ OTEL'i daha görmediyseniz, geç kalmadınız. Bir an önce yaşamınıza bu güzelliği de katın!

Sağlıklı, mutlu günler dileğiyle!

Mustafa Mumcu, 24 Ocak 2009 / 20:50

 
Toplam blog
: 324
: 2811
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

06. 06. 1945 İzmir doğumluyum ve İzmirli olmaktan da gurur duyuyorum. 1968 yılında birkaç yıllığın..