Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '10

 
Kategori
Siyaset
 

Oy babam oy…

Oy babam oy…
 

“Bize oy verin, Kayseri ye deniz getirelim” Ne o? Olmadı mı? Hadi daha güncel bir slogan söyleyelim. “İsmet İnönü Dersimi bombalamış” “Hem de vergi vermedikleri için.” “Siz referandumda “evet” deyin. Yani “Bize oy verin” Nasıl slogan ama? Yine çok mu eski gibi oldu? Ne yapalım kardeşim daha yeni olan bütün eleştirilecek konular bize ait.

İşin kara mizah bölümü bir tarafa, Sayın başbakanın gittiği yol gerçekten kara mizah. Dersim olaylarına atıfta bulunarak o bölgeden yani Alevi vatandaşlarımızdan referanduma evet oyu istemesi, alevi vatandaşların zekâsını, aklını hafife almaktır ki, Aleviler bu oyunlara gelmez. Çünkü en azından o eleştirdikleri CHP nin yoğun girişimi sonucu Alevi vatandaşlarımız aldıkları eğitim ile Türkiye ortalamasının üzerindedir. Bu itibarla çabalar maalesef boşunadır.

Sayın başbakanın bu günlerde öyle olduğunu varsaydığı veya öyle olmasında yarar gördüğü olayları tarih nasıl anlatıyor dersiniz?

Dersim olayları 21/Mart/1937 de başladı. Hükümetin başında başbakan İsmet İnönü idi. İnönü uzun bir siyasi uğraş içersine gidi ama isyancıların devlete itaat etmesini sağlayamadı.

20 / Eylül /1937 de İnönü, Atatürk’ün isteği ile bir buçuk ay izine ayrıldı. Yerine Celal Bayar geldi. İzin süresi daha bitmeden istifa eden İnönü’nün ardından Yeni hükümeti Celal Bayar kurdu ve Ata’nın vefatına kadar da böyle devam etti.

Yani gerçekte, Dersim olaylarının kuvvet kullanılarak bastırılması, Seyit Rıza ve altı arkadaşının asılması, tam bir komitacı olan Celal Bayar dönemine rastlar.

Şimdi soru şudur. Sayın başbakan bunları bilmez mi? Denilebilir ki her başbakan olan Dersim olaylarını bilmek zorunda değildir. Amenna. Peki, yanında dolaşan danışman ordusu bilmez mi?

Sonuç olarak başbakana doğrular anlatılmıyorsa yazık. Yok, sayın başbakan bunları biliyor ama işine öyle geldiği için öyle söylüyorsa çok ama çok yazık.

Bu katakullilerden sonra kanaatim ne olursa olsun Referandumda oyum hayır.

16/8/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..