Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Panikkkk !!! Domuz gribi

Yine olan oldu ve yine bana fanalar geldi . Ekonomik krizin yarattığı panikten tam kurtulmuştuk ki şimdi de domuz gribi paniği başladı. Bitmeyen bir panik havası. Aldığımız hava bile neredeyse bir panik sebebi. Panikle hayatını heyecanlandıran bir dünya, panikten prim yapan medya.

Medyanın haberleri abartması çok normal çünkü haberlerde gösterdikleri aslında sıradan bir ürün. Ne kadar çok kişi izlerse yani tüketirse o kadar çok para demek. O yüzden izlenmesi için şişir şişirebildiğin kadar. Olayı abart ki izlensin. Gerilim kokan bir fon müzüğü koy, can alıcı sahneyi tekrar tekrar göster. Formül kolay yıllardır uygulanıyor zaten.

Peki bizlere ne oluyor. Nedir bu anında panik olma durumu. Üstelik bizler ki kısa zaman dilimi içerinde bir çok şey yaşamış toplumuz. Son on yıl içinde iki ekonomik kriz , büyük bir deprem, bir kuş gribi, bir kene vukaatı yaşamış toplum olarak artık daha soğukkanlı olmayı öğrenmiş olmamız gerekmiyor mu? İlkel insan tavrı panik havasından kurtulup, görmüş geçirmiş insanlar olarak gelişen ani olaylar karşısında daha serikanlı, profosyonel ve mantık kuralları içinde yaklaşmamız gerekmiyor mu ? Neden yaşadıklarımızı tecrübe sayıp akıl fikir sahibi insanlar olamıyoruz? İnsanların ölmesi ve hastalığın yayılması tabiki üzücü bir durum ama bahsettiğim şey bizlerin yıllardır olaylara bakış açımızda hiç bir şeyin değişmemesi.

Ben bunları yazarken tv de canlı olarak geçen haberi aktarıyorum. Edinilen son bilgelere göre hastalığı kapanlardan kan grubu sıfır olanlar vampir olup güneşe çıkamazken, son iki gün içinde duş almayanlar kurt adam oluyor ve dolunay zamanında ormanda buluşup mangal keyfi yapıp yakantop oynuyorlarmış. çözüm olarak da i am legand filminde ilacı bulan will smith 'e bir laboratuvar tahsis edilmiş.

 
Toplam blog
: 5
: 515
Kayıt tarihi
: 21.03.09
 
 

Şu anda mevcut ekonomi ve finans alanında pek çok blog mevcut ve pek çok şey yazılıyor. Bu blog ekon..