Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Para Hastalığı ve Sara

İlk önce para hastalığı ile Sara hastalığını mukayese edeceğim.

Yazı başlığım " Para Hastalığı " olmasına rağmen diyeceğim odur ki, ---para hırsı , parayı çok sevmek ve paranın esiri olmak--- bir hastalık değildir. Neden diye sorarsanız: " Her insan parayı sever ve zengin olmak ister " Bunun aksini söylemek mümkün değildir.Parayı sevmeyen de var diyebilirsiniz.İşte asıl hasta onlardır.Ruhsal problemleri hatta akli eksiklikleri onlarda vardır.EN ÇARPICI ÖRNEK.: " AKIL HASTALARIDIR".Bu nedenle ,Para Hırsını ,---Sara hastalığı ile eş durumda olduğunu ve böyle algılandığını, bunu bir metafor olarak betimliyebiliriz demek--- hatadır.

Para hırsı olanlardan insanlar "  nefret "  ederler  demek de yanlış olur.Ancak para hırsından dolayı farklılık gösterenlerden hoşlanımayabilinir.

Para hırsı olanlar oto kontrollerini kaybederler deniyor.

Para hırsı olanlar oto kontrollerini neden kaybetsinler ? Veya oto kontrollerini kaybettiklerini farzedelim, ne yaparlar/yapabilirler. Para hırsı yanında bu kişilerin, patolojik bir hastalıkları varsa, para hırsı bu hastalıklarını tetikleyebilir.Para hırsı tek başına oto kontrolü bozmaz bana göre. Tam aksine para hırsı olanlar, kontrollü hareket ederler.Dikkatlidirler.Finansa ve matematiğe beyinleri çalışır.

Para hırsı olanlar kudurgandır ve agresiftir demek de yanliştır.Para hırsı olan neden saldırsın. Başka bir psikolojik sorunu vardır da  o yüzden saldırır. Para hırsı onların en büyük dayanakları ve güvenceleridir.

Sara hastalığına gelince.

Sara hastalığı beyin rahatsızlığıdır. Diğer bir ifadeyle beynin elekrik yapısındaki bozukluklardır. 

Para hırsında böyle beyinden gelen bir bozukluk mevcut değildir. Para hırsının patolojik bir nedeni yoktur.Zaten insanların tamamı yaratılıştan hırslıdır. İnsan doğuştan rekabetçidir, hayatın değişen koşullarına uymak için mücadele eder. Kimi fazla , kimi az olarak mücadele eder.Dolayısıyla para hırsı olanları, HASTA " olarak gösteremeyiz.

PARA HIRSI insanların DNA' larına yazılmış bir özelliktir. Etkilenemez, eğitimle düzeltilemez.

Para hırsı insan tabiatının bir parçasıdır.

İyidir veya kötüdür diye tartışılabilir.

Yılmaz Çetingöz

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..