Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '11

 
Kategori
Siyaset
 

Paşa paşa gitmek

Paşa paşa gitmek
 

Kuvvet komutanlarımızın ve Genelkurmay Başkanımızın istifa etmeleri, batıda "Demokrasinin yerleşmesi" diye yorumlanınca, bizim entellerimizden de aynı yönde yorumlar gelmeye başladı. Kim bilir, belki öyledir. Ama, bu arada ikinci meşrutiyete de övgüler yağdıranlar çıktı ortaya. Öyle ki, ikinci meşrutiyeti, cumhuriyetin önüne koyanlar da var. İkinci meşrutiyetin Padişahı da, meğer demokrasi aşığı bir padişahmış. Tıpkı şimdi olduğu gibi.  

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, tüm generalleri, aslında devlet düşmanıymış da haberimiz yokmuş. 300 den fazla generalimiz, ya tutuklu, ya, aranıyor, ya da, şüpheli. İçlerinde ak olan bir tek Jandarma komutanımız kalmış.Şimdi, orduyu ve AKP hükümetini, Allahın izni ve inayeti ile o toparlayacak. Aslında fazla kuruntuya düşmemek lazım. Ordunun yerini, polis alınca, generale de ihtiyacımız kalmayacak. Komiserler ve Emniyet Amirleri, suya sabuna dokunmadan memleket savunmasını becerirler. Memleket de asayiş berkemal. Hiç bir vukuat yok. Ne cinayet işleniyor, ne hırsızlık var, ne gasp, ne ırza namusa tecavüz. Kapıyı pencereyi açın, yatın uyuyun. İçiniz rahat olsun. Polisimiz, bu başarıyı, sadece ve sadece, biber gazı ve cop ile elde etti. Şimdi, bu polisi, ağır silahlarla donattığınızı düşünün, gıkını çıkaranın, alnını karışlarım. Bundan böyle, osuruk gazı ile iş biter.  

Komutanların istifasını, Baş komutan Cumhurbaşkanı, olağan bir şey olarak yorumladı. Dedi ki: Zaten emekli olacaklardı, oldular. Endişe edecek bir şey yok. Başbakan bir şey demedi. Başbakan, Ankaranın tozunu toprağını bırakıp, İstanbula kaçtı. CHP MYK sı da toplandı, bir açıklama yaptılar ama, aklımda bir şey kalmadı. Ne dediler anlamadım.  

Hitler de onbaşı değilmiydi? Koskoca Alman ordularını yönetip, dünyayı dize getirmedi mi? General de neymiş ki? Hitler de nereden çıktı şimdi.Merzifonlu Kara Mustafa Paşa daha önde gelir. Hele Baltacı Mehmet Paşayı unutmak mümkün mü? Var mı zamanımızda böyle Paşalar. Paşa istifa mı edermiş. Osmanlı Paşası, istifa ettirir. Şanı büyük Osman Paşayı, Plevneden kimse çıkaramadı. Şimdi şapkayı alan gidiyor. Paşa paşa gitmek böyle oluyormuş.  

Demek ki, asker gidince, demokrasi geliyormuş. O zaman, tamamen kaldıralım askerliği, demokrasi cenneti olalım. Oysa, biz, cumhuriyetin ve demokrasinin bekçisi bilirdik askerimizi, meğer ki, tam tersiymiş. Neysei, Jandarma geldi, askerimizi tutukladı da, demokrasiye kavuştuk. İleri demokrasi dedikleri buymuş. İleriii marş.Bundan böyle, yürüyüş komutlarında, sol, sağ, denmeyecek, sadece sağ denecek. Sağ ayakla başlanacak. 1.2.3.4. sağ, sağ.1.2.3.4 sağ, yerinde saaay. sağ, sağ.  

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..