Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '10

 
Kategori
Siyaset
 

Paşalar yenildi

Paşalar yenildi
 

Başbakanımız, 30 Ağustos törenlerinde, başrol almak istedi. Bundan böyle, kutlamaları, Recep Tayyip Paşa kabul edecekmiş. Genel Kurmay Başkanımız, huzura çıkacak, El, etek, öpüp, Başbakanımızın zaferini kutlayacak. Bundan daha komik bir şey olabilir mi?

30 AĞUSTOS 1922 de, bizim ne millet meclisimiz, ne hükümetimiz, ne de Başbakanımız vardı. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarından gayrı, liderimiz de yoktu. Zafer, onların ve Mehmetçiğin zaferi. Kutlamayı da, onlar hak ediyorlar. Recep beye ne ki? Derken, referandum da, oldu, bitti. Evet kazandı. Artık, daha çok demokrasimiz, daha çok özgürlüğümüz olacak. Allah izin verir ise, darbeci Kenan Paşamızı, Apo ağanın yanındaki boş odaya göndereceğiz. Referandumda, bunun için evet demediler mi? 12 Eylülden intikam almak için, evet demediler mi? Şimdi, tam zamanı. Haydi, alın intikamınızı, Başbakanın döktüğü gözyaşları, boşa gitmesin.

Daha çok demokrasi, daha çok özgürlük ve insan hakları, derken, Kılıçdaroğlu oy kullanamadı. İlk bakışta, komik bir durum olarak görünse de, işin aslı, hiç de öyle değil. Recep Tayyip Erdoğana'a, siyaset yolunu açan, Cumhuriyet Halk Partisinin, Genel Başkanına, Recep Tayyip Erdoğanın, emniyetçileri, oy kullandırmadılar. Daha çok demokrasi, daha çok özgürlük, böyle bir şey her halde. Kim, ne derse desin. Kim, ne kılıf uydurursa uydursun, bu, bilerek yapılmış bir uygulamadır, bir tertiptir, hatta, bir suikasttır. Ben, bunu böyle yorumluyorum. Ülkemizde, ölüler bile, seçmen listelerindeki yerlerini korurken, Kemal Kılıçdaroğlu, bir işgüzarlık örneği, listeden silinmiştir. İşin garip olan yanı, eşinin silinmemiş olması.

Referandumda, Evet çıkması, Avrupalı dostlarımızı da sevindirmiş. “Paşalar, yenildi” AB, parlamentosunun, yorumu bu. Hele, bir kaç paşayı da, içeri tıktık mı, gel keyfim gel. Referandum sonrasında, %58 oy ile, elini güçlendiren, Recep Tayyip Erdoğan Paşa, rivayete göre, başkanlık sistemini getirip, tek adamlık devrini başlatacakmış. Abdullah Gül ne olacak? Ya, Bülent Arınç, ona ne olacak? Bunca mesir macunu, boşa mı gidecek? Yok canım, olur mu öyle şey. Hadi canım sende, daha neler? İyi de, bizim beyaz sarayımız yok ki? Naftalin kokan Çankaya köşkünde, Başkan ve Fırst lady yaşar mı? Belki de, havuzlu villa onun içindir.

Bana göre, Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki dönem de, başkanlık sistemini getirir, kendisini de Başkan olarak seçtirir ise, ilk yapmak isteyeceği şey, İstanbul'u Başkent yapmak olacaktır. Bunu yaparak, Cumhuriyetin kalıntılarını ve ANITKABİRİ, ikinci plana itecektir. Artık, bayram da, seyran da, Anıtkabir ziyareti diye bir angaryayı da, ortadan kaldıracaktır. Bundan sonra, ya, Fatih Sultan, ya da, Eyüp Sultan ziyaret edilip, mum yakılacaktır.
 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..