- Kategori
- Türk Mutfağı
Patlıcan tatlısı

Patlıcan Tatlısı
Kullanılacak Malzemeler:
500 gram patlıcan,
1 yemek kaşığı karanfil,
3 su bardağı su,
1 kilo toz şeker,
100 gram ceviz içi.
Hazırlama süresi:30 dakika
PATLICANLI TATLININ YAPILIŞI
3 su bardağı suyu derin bir tencerenin içerisine aktarın ve üzerine 1 kilo toz şekeri dökün.Bir kaç kez karıştırıp ocağın altını açın ve şerbeti kaynamaya bırakın.
Sizde bu sırada patlıcanlarınızı dörde bölün ve yıkadıktan sonra derin bir tencereye aktarın.üzerine bol su ilave ederek haşlanması için ocağın altını yakın.
Pişen patlıcanlarınızı bir süzgeçten geçirerek bir tabağa alın.son olarak 1 yemek kaşığı karanfili 100 gram ceviz içi ile alıp bir tabağın içerinde karıştırın.pişen patlıcanların içini yarıp bu karışımı bir kaşık yardımı ile doldurun.
Bu kez patlıcanları şerbetin içerisine alıp tekrar kaynamaya bırakın.
Tatlınız tamamen yumuşayıp şerbeti çekince hazır olacaktır.
Patlıcan tatlınızı soğutup servise sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun..
Kaynak: Patlıcan Tatlısı