Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '16

 
Kategori
Pazarlama
 

Pazarlamanın Gücü

Pazarlama yapmak önemli bir iştir. Bazıları ellerindeki malı değerinin çok üstünde satarken, bazıları da elindeki mal ne kadar değerli olursa olsun, elindekini son derece ucuza satar. Sanat olan pazarlama ile eldeki malın değerinin çok üstünde satarak, kazanç sağlayarak üreticileri adeta arılar misali çalıştırabilir ve çok fazla da bir enerji kaybetmek gerekmez.

Pazarlama doğuştan kazanılacak bir yetenek olabileceği gibi sonradan da kazanılabilir. Bazıları işi o kadar abartır ki, çöpü pırlanta gibi anlatır ve satar.  Bu demek değildir ki, işi abartıp diğerlerini kandırmak, yanıltmak bir nevi kazıklamak olmasın. Olursa da o kadar uyanık bir şekilde yapılmalıdır ki, sizin kazıkladığınızı ancak siz itiraf ettiğinizde karşı taraf anlayabilsin. Hatta dedelerini kazıklananları torunları bile anlayamazsa faaliyet amacına ulaşmış demektir.

Daha önce tanış olan iki adam yıllar sonra bir araya gelmişler. Allah’ın işi ya bu iki adamın da birer tane kızı varmış. Hoş beşten sonra adamın biri anlatmaya başlamış: “Bizim kız, okudu. Okulu bitince işe girdi. Patronu kızımı çok sevdi. Çok kısa zamanda zekâsıyla yükseldi. Kazancı arttıkça arttı. Patronu kızıma sürekli hediyeler alıyor. Patron nereye giderse kızımı da götürüyor. Daha üç yıldır çalışıyor olmasına rağmen şimdiden iki evi, son model bir arabası oldu. Evinin birinde biz oturuyoruz, diğerinde ise ara sıra patronunu ağırlıyor. Çok akıllı bir kız ”diye ağzı kulaklarında bir çırpıda kızının muhteşem yükselişini arkadaşına anlatıvermiş. Sonra “senin de bir kızın vardı, o ne yapıyor?” diye sormuş. Arkadaşı; “ Valla bizim kız da aynısı oldu ama ben senin kadar güzel anlatmayı beceremiyorum”

Aslında gazete, televizyon, internette dağıtılan her türlü veri o amaca yani pazarlamaya hizmet eder ve de etmek mecburiyetindendir. Belli başlı aileler, pazarlama ve ticareti ellerinde tutmak üzere parayı, mal ve hizmetlerin değerini belirleyebilirler. Ticaret güçtür. Gücü elinde tutan son sözü söyleyendir. Kimileri bunun farkındadır, kimileri de düşünmez. Düşünmek mi düşünmemek mi iyi karar insanların…

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..