Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '07

 
Kategori
Haber
 

Peru'da göktaşı düştü.

Peru'da göktaşı düştü.
 

Göktaşı - meteor düştüğünü gördüğünüzde hemen koşmayın. Merak edip düştüğü yere yaklaşmayın.

Belgesellerde konu işlenirken etkileri ve olumsuz teysiri anlatılmıyor.

"Göktaşı düşen köyde gizemli hastalık başladı" manşetiyle Milliyet internet sitesindeki haberde Peru'da küçük bir köyün sakinleri, geçen cumartesi köy yakınlarına düşen göktaşının düşüşünden sonra köy sakinlerinde nedeni bilinemeyen bulantı ve baş ağrısı görüldüğü bildiriliyor.

Bölgenin sağlık müdürü, göktaşının düştüğü kraterden yayılan tuhaf kokulardan etkilenebileceklerini belirtmiştir. Kraterin 30 mt çapında ve 6 mt derinliğinde olduğu bildirilmiş, incelemeye gelen ilgililer de rahatsızlanmış, tedavi için hastahanede müşahadeye alınmışlardır.

Aynı konu ile ilgili TV haberlerindeki video görüntüsünde de kırater çevresinde ve içinde, sivil giyimli insanların çıplak elle metoor parçalarına benzer kırıntıları elliyor, topluyorlardı.

Ülkemizde de zaman zaman küçük çaplı meteorlar düşmektedir. 2000 yılı civarında Halley kuyruklu yıldızının düştüğü sıralarda Menzil civarına arkasında siyah dumanı dahi belli olan büyük alev topu şeklinde göktaşı düştü. Ben balkondan gördüğüm meteorun yakın bir yere düştüğünü anladım.

Daha sonra takip edeyim, nerede ise bulayım dedim ama birkaç gün geçti. Civardaki Jandarma karakoluna sordum, Oradaki yetkili birkaç gün önce karakola getirilen bir göktaşı olduğunu incelenmesi için komutanın gönderdiğini söyledi.

O an bende hemen bir düşünce belirdi. İyi ki taşa ulaşamamışım, belki radyasyon olabileceğini tahmin ederek bir yandan da bulamadığıma memnun oldum o taşta kolekksiyondan eksik olsun dedim.

Bu gibi konularda heyecan ve bilgisizlikle birlikte merak duygusuyla hemen civarda bulunan vatandaşlar koşmaktadırlar. Tıpkı Peru'da ki halkın korumasızca ilgilendiği gibi. Yurdumuzda da buna benzer bir meteorolojik olayda aynı durum meydana gelecektir. Yeri ve zamanı da bilinemez.

Bu komuda da halkın eğitilmesi gerekmekte olup olay maydana deldikten sonra uyanmanın bir anlamı kalmamaktadır.


nariçi.18.9.07

http://www.milliyet.com.tr/2007/09/18/son/sonyas12.asp







 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..