Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '17

 
Kategori
İnançlar
 

Peygamber Efendimiz İçin Namazın Önemi

Peygamber Efendimiz İçin Namazın Önemi
 

Namaz için Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in ifade buyurduğu 3 hadis-i şerif'ini anlamaya çalışacağız.

Efendimiz (s.a.v.) bir hadis-i şeriflerinde buyurmuşlar ki, “Namaz gözümün nurudur”. Demek ki namazda göze nur olmak hali vardır. Gözü ve gönlü dünyevi meselelere bulanmış, adeta dünya bataklığına saplanmış insan için namaz ile gözünü kısa bir süre dahi olsa dünyadan ayırıp nurani diyarlara, huzur-u ilahiye, ahirete, cennete çevirmek kişiyi kasvetten çıkarıp nura ve huzura sevkeder. Kişinin gözüne ve gönlüne hayat verir. Aynen bilgisayar ekranına gömülmüş ve gözü kanlanmış kişinin başını kaldırıp da uzaklardaki dağlara, yeşilliğe, denize bakması gibi kişinin hem gönlüne hem gözüne nur gelir, hayat dolar.

Yine Efendimiz (s.a.v.) buyurmuş ki, “Namaz müminin miracıdır”. Yani Mümin’in göğe yükselmesidir. Namaz müminin Allah katında kabulü olmakla derecelerin en yücesine çıktığı bir andır. İnsan namaz kılarken dünyadaki tüm makamların üstünde bir makama, Allah’ın huzuruna kabul edilir. Böyle yüce ve güzel bir teklif ne mutluluk vericidir. İnsan bu kıymetini anlasa idi namaz ona zor gelmez, bilakis koşarak giderdi.

Bir diğer hadis-i şeriflerinde Efendimiz (s.a.v.) buyurmuşlar ki, “Namaz dinin direğidir”. Direk bir evde ne vazife görürse namaz da din için o vazifeyi görür. Direk evin yıkılmasını engellediği gibi namaz da müminin dini yaşantısının yıkılmasını engeller. Namaz kılan insan her vakit Allah’ın huzuruna çıkmakla imanına ve dinine olan sadakatini kuvvetlendirir ve şehadetini yineler. Bu sayede diğer hususlarda da samimiyetini ve ciddiyetini perçinler. Namazın gevşetilmesi veya hafizanAllah terki insanın diğer esaslardan da maalesef zaman içinde uzaklaşmasına sebebiyet verir. Oruç tutmak, zekat vermek, gıybet etmemek, faize bulaşmamak, yalan söylememek gibi dinimizin bize emrettiği her şeyin kuvveti ve canlı kalması namaza sadakatle sarılmamızla çok yakın ilişkidedir.

Kur'an-ı Kerim'i nasıl okumamız gerektiği ile alakalı aşağıdaki yazıyı okumanızı da önemle tavsiye ederiz:

http://blog.milliyet.com.tr/kur-an-i-kerim-nasil-okunmali-/Blog/?BlogNo=568813

 
Toplam blog
: 37
: 1204
Kayıt tarihi
: 31.03.17
 
 

Hakikati salt aklına ve ilmine güvenerek aramak, karanlık bir gecede, ıssız bir çölde kafa feneri..