Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '10

 
Kategori
Spor Eğitimi
 

Pilates ve doğru nefes

Pilates ve doğru nefes
 

internetten alıntıdır.


Sizlere, çiçeği burnunda bir pilates eğitmeni olarak, pilatesin ana prensiplerinden biri olan, nefesi anlatmakla, pilates serime başlamış bulunuyorum.  

Yazılarımı okumanız için, pilates yapıp yapmamanız önemli değil tabi ki...Önemli olan, vücudumuz için yararlı bilgiler edinmek olmalı, öyle değil mi?  

Pilatesin 6 ana prensibi vardır. Bunlardır en önemlisi de; doğru nefestir. Doğru nefes diyorum, çünkü çoğumuz nefes alıp vermeyi bile geçiştiriyoruz. Şimdi sizlere, doğru nefesi anlatacağım ve çok şaşıracaksınız...  

Nefes; solunum sistemimizin yardımıyla, akciğerlerimize alıp, sonra geri verdiğimiz havadır.  

Tüm spor faaliyetlerinde nefes çok önem taşır. Çünkü spor yaptığımız esnada, kaslarımızı çalıştırırız ve belli bir enerji harcarız Harcanan enerji, vücudun oksijen ihtiyacını arttırır. Burnumuzdan aldığımız kuvvetli bir nefes ile, akciğerlerimizin ihtiyacı olan oksijeni almış oluyoruz.  

Ağzımızdan, göğüs kafesimizi yavaşça küçülterek ve ağır ağır vereceğimiz nefes ile de, akciğerlerimizi tamamen boşaltmış oluruz.  

Pilateste, nefes alıp verirken, karın kaslarımızın gücünden yararlanırız. Dolayısıyla, egzersizleri yaparken, karın kaslarımız sürekli aktif haldedir.  

Pilateste, nefesimizle, adeta hareketi yönlendirmiş oluruz.  

Nefes verişler, hareketin başlangıcı sayılır. Hareketin zorluğuna göre, nefes verişlerimizi azaltıp, çoğaltırız.  

Sizlere önerim; eğer pilates yapıyorsanız, başlamadan 5 dakika önce, eğer pilates yapmıyorsanız; her sabah uyandığınızda, yalnızca 5 dakikanızı, doğru nefes alıp-vermeye ayırın.  

Nefesi burnumuzdan, olabildiğince kuvvetli bir şekilde alıp, biraz bekleyip, ağzımızdan yavaş yavaş verelim. Bu durum sizde hafif bir baş dönmesi yapacaktır, sakın paniğe kapılmayın. Oksijen, tüm vücudumuzu etkilediği içindir.  

Doğru bir şekilde aldığınız nefes; tüm hücrelerinize, sinir sisteminize, beyninize ve hatta cildinize, saçlarınıza olumlu etki yapacaktır.  

Pilates yazılarımın ilk serisini böylece sizlere sunmuş oldum.  

Umarım beğenmişsinizdir ve yine umarım ki; yazdıklarımı uygularsınız...  

Bundan sonraki yazımda tekrar görüşmek üzere, hepinize oksijenin bol olduğu günler diliyorum.  

SEVİLAY 

 
Toplam blog
: 71
: 1912
Kayıt tarihi
: 15.11.09
 
 

32 yaşındayım, evliyim ve yakışıklı bir oğlum var. Profosyonel pilates eğitmeni ve besin destek ü..