- Kategori
- Yemek - Mutfak
Pırasalı peynirli börek

Alıntı.
Malzemeler
Üç Adet Hazır Yufka
200 Gr Beyaz Peynir
2 Adet Büyük Boy Pırasa (500 Gr)
Bir Büyük Çay Bardağı Sıvı Yağ
Bir Büyük Çay Bardağı Süt
1 Yemek kaşığı Kırmızı Pul Biber
1 Adet Yumurta ( Böreğin Üzerine Sürmek İçin )
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Pırasalar yıkandıktan sonra gayet ince kıyılacak, 200 gr beyaz peyniri, bir çay bardağı sıvı yağı bir çay bardağı sütü ve bir yemek kaşığı kırmızı pul biberini de ilave edip elinizle bir güzel mıncıklayın.
Bu hem pırasaların daha ölgün olmasını hemde malzemelerin birbirlerine nüfus etmesini sağlayacaktır.
Orta boy yuvarlak bir tepsiyi önce güzelce yağlayın, sonra yuvarlak olan yufkamızı hiç kesmeden,
sadece buruşturarak tepsinize yerleştirin, her katına eşit miktarda döşeyin. Yumurtayı bir kaşık sıvı yağ ile karıştırıp, çırparak böreğinizin üzerine sürerek, 5 dakika önceden ısıtmış olduğunuz, 200 dereceli fırınınıza koymadan dilimleyip öyle fırınınızın orta katına sürün, 20 dakika sonra çıtır çıtır böreğiniz hazır, afiyet olsun saygılarımla..