- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kokoreçli milföy böreği

Kokoreçli milföy böreği yapmak için hazır milföy hamurlarından ve hazır minik parçalar halinde doğranmış, baharatlanmış, hafifçe pişirilmiş, paketlenmiş kokoreçlerden faydalandım. 1 paket kokoreç 250 gramdı ve milföy hamurlarına konulunca 12 kişilik börek çıkıyordu. Şayet bu şekilde bulamazsanız yuvarlak biçimde, baharatlanmamış haliyle de satılanlar vardı. Onları alıp siz doğrayıp, baharatlayıp, hafifçe tavada döndürebilirsiniz.
İlk defa yaptığım kokoreçli milföy böreklerini çok sevdiğim kokoreçlerin hatırına sık sık yapmayı düşünüyorum çünkü lezzet boyutu yüksek bir börek oldu.
Malzemeler:
Büyük boy milföy hamuru paketi
250 gramlık hazır satılan paketlenmiş kokoreç
Börek hamurlarının üzerine serpmek için susam
Yapılışı:
Buzdolabından çıkan milföy hamurlarının yumuşaması beklenir ve hafifçe yumuşayan milföy hamurunun üzerine kokoreçler dışarı taşmayacak şekilde yayılır. İkinci bir milföy hamuru kokoreç koyduğumuz hamurun üzerine konulur. Diğer hamurlara da aynı işlem uygulanır.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamurlar yerleştirilir ve hamurların üzerine bol susam serpilir.
220 derece hararetteki fırında börekler üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.