Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '07

 
Kategori
Güncel
 

PKK ne istiyor?

PKK  ne istiyor?
 

Uzun süre devam etmesi mümkün bulunmayan bu taktiksel terör tırmanışının mutlaka bir amacı olmalı. O halde şu soruyu sormalıyız.

Bu terörist eylemler nasıl bir sonuç doğurur?

Türkiye'de siyasetin gerildiği ve bu gerilim sonucu seçimlere gidilen bir süreç yaşanıyor. İçte ve dışta zor koşullardan geçiliyor.

Özellikle dış koşullar, Türkiye yi yalnızlaştırmaya doğru ortam hazırlamaktadır.

AB ile görüşmeler 8 başlıkta durduruldu. 4 başlıkta açılması beklenen görüşmeler bir başlıkta açılıyor. Ve bu arada Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Türkiye’nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinin sona ermesi için aralık ayında yapılacak AB zirvesine teklif sunacağını söylüyor.

Kuzey Irakta ise ipler ABD ile gerilmektedir.

Yıllarca batı ile aynı kampta bulunmuş olan Türkiye de ipler, batı ile giderek gerilmektedir? PKK bu gerilmelerin doruk noktasında son darbeyi indirmek istiyor.

Amacı “ABD ve Batı nezdinde kendisine bir meşruiyet sağlamış olan Kuzey Irak'taki Kürt güçleriyle Türkiye arasında çatışma çıkararak bu çatışmanın arkasına gizlenmek. Türkiye'yi Kuzey Irak'a girmeye zorlamak.”

Bunu neden yapıyor olabilir?” sorusunu, Oral Çalışlar şöyle yanıtlıyor: “Böyle bir askeri harekât, ABD ve Batı ile Türkiye'yi karşı karşıya getirir diye hesaplamış olabilirler. Nitekim daha şimdiden Türkiye'ye "Yapma" yönünde uyarılar geliyor.

Bu taktik futbolda da vardır. Asabi oyuncuların üzerine oynanarak onların sinirlendirilmesi ve kırmızı kart görerek oyun dışı kalması amaçlanır.

Ancak bu çabalar boşa çıkacaktır. Türkiye hem bu terör eylemlerinin üstesinden gelecek, hem de oyunun içinde kalacak kadar tecrübeli ve güçlüdür.

 
Toplam blog
: 75
: 1153
Kayıt tarihi
: 03.10.06
 
 

1966 Samsun doğumluyum. KTÜ Mühendislik fakültesi mezunuyum. İzmirde yaşıyorum...