Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '11

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

PKK'dan nasıl mı kurtuluruz?

PKK'dan nasıl mı kurtuluruz?
 

Terör


Arada bir kabuk bağlasa da kanayan bir yarasıdır terör Türkiye’nin. Ayaklarına vurulan bir prangadır ve kurtulması daha rahat hareket etmesi babından mecburidir. Peki, bu terör belasından nasıl kurtuluruz. 30 yılı aşkın süredir vücudumuzda sülük misali duran bu belanın defedilmesi için elbette her yönetici, her yolu denedi. Müzakere, sınır ötesi, kara ve hava harekâtları bu yollardan bazılarıydı. Bunların hepsi teker teker yapıldığı zaman bir sonuç alınamıyor bunu gördük. Şimdi sorularla gelinen süreci değerlendirelim. 

Soru 1-) 9 yılda terör adına gelinen yol nedir? 

9 yıl boyunca terör ile Kürt ayrımını yapmak bence en önemli adımdı. Çoğunluk tarafından Kürt eşittir PKK anlayışı vardı. Bu anlayış yerini çok az bir zümre hariç Kürtler başka PKK başka anlayışına getirdi bu doğru bir anlayış. 

Soru 2-) Bu son sert açıklamalarla demokratik açılım siyasetinden vazgeçildi mi? 

Benim medyada geçen ve gerçekten hiç anlam veremediğim bir soru bu. Neden mi anlam veremiyorum. Açıklayayım. Demokratik Açılımın amacı olağanüstü hali kaldırıp daha refah bir ortam sağlamak değil mi? Evet öyle! Peki Kürtlerin kendi dillerinde kanalları var mı? Var! Kendi bölgelerinde rahatça Kürtçeyi kullanıyorlar mı? Evet kullanıyorlar! Peki 9 yıl önceki olağanüstü halden bir eser var mı? Hayır yok! E nereye kadar sürecek bu demokratik açılım. Zaten demokratik açılım görevini yerine getirmiştir. Bundan sonra daha ne kadar özgürlük vereceksin. Özerklik mi vereceksin Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi. Yani bu siyaset zaten görevini yapmış ve bitmiştir. Bu siyaseten vazgeçiliyor, işe yaramadı gibi yorumlara anlam veremiyorum. 

Soru 3-) PKK’dan nasıl kurtuluruz? 

İşte milyonların kafasında olan bir soru. Öncelikle şunu herkes kabul eder ki PKK arkasında güçlü devletler olmadan yapabileceği hiç bir şey yok. Bundan 9 yıl öncesi PKK’ya açıktan destek veren ülkeler banka hesaplarına açıktan ipotek koysa da halen el altından destekliyorlar. Türkiye istihbaratı bu ülkeleri bizden de herkesten de iyi biliyordur. Bu para akışını kesmek ilk ve en önemli adım olmalı. Türkiye tüm PKK destekçilerine ültimatom ile PKK ile bağlantılarını kesmelerini söylemeli. Bunların daha sağlıklı bilgileri elbet devlette mevcuttur. PKK’nın tüm parasal desteklerini kestikten sonra atılacak adımlar daha kolay olacaktır. Halk bilinçlendirme çalışmaları son derece hızla devam edecektir. O bölgeye yapılan fabrika ve iş alanı çalışmaları hızlandırılacaktır. Eğitime önem verilecektir. Dağlara çıkanların çok büyük bir çoğunluğu bir şey öğrenmemiş cahil insanlardır. Daha sonra ise devletinde bu yolda çalışmaları var. Terörle mücadeleyi eğitimli insanlara bırakmaktır. Sadece 3 ay eğitim gören bir asker hurra dağa salınıyor. Terörle mücadele için özel bölümle oluşturulmalı ve bu bölümlerde terhis olmamalı. Özel şekilde dağın tüm şartlarına alışmış insanlar memur gibi emekli olana kadar dağlarda terör ile mücadele etmeli. Şehir yapılanmalarında polisin etkin kullanılması ise diğer önemli adım olacak. Şunu unutmayın terörün en çok çalıştığı dönem ateşkes dönemleridir. Çünkü o zaman yaşanan zafiyetten şehir yapılanmaları kuruluyor ve tüm planlar yapılıyor. Polis istihbarat ile teröre karşı tam yetkili şekilde müdahale etmeli. Terörden ancak ve ancak bu adımların tamamı atılırsa büyük ölçüde kusturulur. 

 

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..