Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '12

 
Kategori
Siyaset
 

PKK Oslo organizatörüne bir görev daha mı verilecek?

PKK Oslo organizatörüne bir görev daha mı verilecek?
 

Hep yazarız. Bu iletişim ve teknoloji çağında hiçbir sırrın uzun süre saklanma imkânı yoktur. Hatırlanacaktır, birisi devlet PKK ile görüştü diyen namerttir diye bağırdığının hemen ardından Devletin Oslo’da PKK ile görüşme masasına oturduğu ortaya çıkmış ama birileri yine bir şeyleri saklamaya çalışmıştı.

PKK lideri Karayılan, bilerek veya bilmeyerek bu toplantının organizatörünü ağzından kaçırdı. Karayılan, Oslo sürecinde aracının İngiliz istihbaratı olmadığını ileri sürerek şöyle dedi: Bu kurum, uluslararası düzeyde itibarı olan, dünya çapında benzer birçok toplumsal sorunu çözmede rol oynamış muteber bir kurumdur. Benim adını söylememe gerek yok isterlerse adlarını açıklarlar.

“Akil adamlar” ekibi!

Ankara’da konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip eden uzmanlar, Karayılan’ın “barış için çalışan saygın bir sivil toplum kuruluşudur” şeklinde işaret ettiği kurumun, başkanlığını Finlandiya’nın eski Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari’nin yaptığı “akil adamlar” komisyonu olduğunu açıkladı.

Kimdir bu akil adamlar gurubu?

Finansörü George Soros

 “Akil Adamlar” kurumunun önemli üyelerinden olan Ahtisaari, aynı zamanda Yugoslavya’nın parçalanması çalışmalarını yürüten “barışçıl danışmanlar” ın da üyesi. “Bağıımsız Türkiye Komisyonu”, beş yıl önce de “Akil Adamlar” adı altında kurumsallaşmış. Komisyon, Birleşmiş Milletler tarafından da maddi ve manevi olarak destekleniyor. Finans kaynaklarından en önemlisi Açık Toplum Enstitüsü yani George Soros. Grubun orjinal ismi “The Elders”. Kurucuları ve onursal liderleri Nelson Mandela. “Akil Adamların” başkanlığını eski başpiskopos Desmond Tutu yürütüyor. Grubun Onursal Başkanı Mandela, teröristbaşı Öcalan için kurulacak hukuk komisyonunda temsilci olmayı düşündüğü ancak sağlığı el vermediği için vazgeçtiği açıklanmıştı.”

“Akil adam (!) olarak tanıtılan Finlandiya eski Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari, “arabulucu” olarak devreye girdiği ülkeleri bölmesiyle ünlendi. 1990’da Namibya’da önemli rol oynadı. Yugoslavya’nın parçalanması sürecinde rol aldı. Açe bölgesini Endonezya’dan ayırdı. Kosova’ya ABD bayraklı bağımsızlık kazandırdı.”

İşte size PKK ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin görüşmesini organize eden kişi ve kurumun başarıları. Karayılan, yeni görüşmeler içinde bu adamı istiyor. Neden dersiniz?

İzmir 2012-07-06

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..