Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '12

 
Kategori
Özel Günler
 

Polis Günü, çeşitli faaliyetlerle kutlanmaya devam ediliyor

Polis Günü, çeşitli faaliyetlerle kutlanmaya devam ediliyor
 

BURDUR ŞEHİDİNİ POLİS GÜNÜNDE UNUTMADI


Polis Günü, çeşitli faaliyetlerle kutlanmaya devam ediliyor

10 Nisan Polis Günü faaliyetleri kapsamında Şehitlikte çelenk sunma töreni yapıldı ve Şehit mezarlarına karanfil kondu

10 Nisan 1845 tarihinde kurulan Polis teşkilatının 167. Kuruluş Yıldönümü faaliyetleri kapsamında yürütülen faaliyetler sürdürülüyor. Bugün, 6 Nisan 2012 Cuma günü Burdur Emniyet Müdürlüğü, Şehitlik´te çelenk sunma töreni gerçekleştirdi ve müteakiben şehit mezarlarına karanfiller kondu.

Polis Örgütünün kuruluşunun 167. yıldönümünde Şehitlik´te düzenlenen çelenk sunma töreni ve şehit mezarlarına karanfil konma faaliyetlerine Vali Tapsız, Başkan Akkaya, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Garnizon Komutan Piyade Albay Ümit Saltaş, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, polis müdürleri, subaylar, polisler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü çelengini İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan koydu. Müteakiben saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Ardından şehit mezarları kırmızı karanfillerle süslendi.

Polis Günü nedir?

İLK POLİS TEŞKİLATININ KURULUŞU -10 Nisan 1845

1845 tarihi, Türk Emniyet Teşkilatı açısından önemli bir noktadır. Çünkü bu tarihe kadar zabıta olarak nitelenen teşkilat; 10 Nisan 1845^ten itibaren polis adı altında hayata geçmiş ve Emniyet Teşkilatının kuruluş günü olarak kabul edilmiştir.

Yeniçerinin ortadan kaldırılmasından sonra, başkentte ve eyaletlerde zabıta hizmetleri eskisiyle kıyaslanmayacak derecede gelişmesine rağmen; bu hizmetler karışık ve ayrı ayrı kurumlara bağlı olarak yürütülmekteydi. Teşkilat ve yürütme alanındaki bu karışıklığı ortadan kaldırmak amacıyla ilk defa 10 Nisan 1845´te İstanbul´da ilk polis teşkilatı kurulmuş, görevleri de yine aynı tarihte yayımlanan Polis Nizamnamesinde belirtilmiş ve bu durum yabancı elçiliklere de bir yazı ile bildirilmiştir.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..