Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '14

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Politik mastürbasyon

Politik mastürbasyon
 

Çok iddialı bir başlık fakat bana ait değil. Bu tabir bizzat George Carlin'e ait. Yanlış düşüncelere kapılmaya gerek yok. Sadece şunu ifade etmeye çalışıyorum, önümüze temcit pilavı gibi sunulan adayların arasından bir seçim yapmamız istendi. Dün dündü bugün bugün. Değişen herhangi bir şey yok. İnsanlar hayatlarına kaldığı yerden devam ediyor yani ekmeğinin peşinden gitmeye.

Sandığa gitmeyen kesimi temsil ediyorum. Fakat ben tatilini yarıda bırakmaya üşenenlerden değilim. Bu ülkede nasıl oy kullanmak hak ise, sandığa gitmemekte bir hak. Ben iktidara muhalefet değilim sadece politikalarını eleştiren sıradan bir vatandaşım.

Ahmet Davutoğlu'nun Stratejik Derinlik kitabı üzerine kurulmuş bir dış politika ile idare ediliyoruz. Kitap tozlu raflardaki yerini alalı çok oldu. Geldiğimiz nokta ortada. Komşumuz Yunanistan'ın ekonomisi iflas etmiş, politik ilişkilerimiz limoni. Suriye'de iç savaş var, binlerce Suriyeli'ye yardım eli uzattık ama dilenmelerine engel olamadık. Irak üçe bölündü, Amerika'nın demokrasi dağıtmasına izin verdik. İran ve Rusya dünya tarafından izole edilmiş, Ermenistan desen esamesi okunmuyor. Azerbaycan mı orası da neresi? Büyük Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanı olan Türkiye'nin lider olduğu coğrafyada son 12 yılda kaç ülke parçalandı, kaç ülkede devrim olmasına izin verildi, savaşlarda kaç milyon asker öldü, kaç tane masum kadın tecavüze maruz kaldı. Bunları düşünerek sandığa gitmedim.

Ekonomi büyürken azalmayan işsizlik, sıcak para ile idare edilen cari açık, adaletsiz vergi politikalarıyla denk getirilen bütçe, daha refah bir yaşama sahip olmak için bankalara köle olmuş milyonlarca insan. Evet iyi dediğimiz ekonomi. Dünya krize girerken bizi teğet geçti öyle değil mi? Avrupa ve ABD krizde iken faiz oranları yerlerde sürünürken biz dünyanın en yüksek faizini veriyorduk. Bu yüzden onlar krizden çıkana kadar tüm sıcak para bizim gibi gelişmekte olan ülkelere aktı. Yani yabancıların tasarrufları ile biz yıllardır tüketimimizi finanse ediyoruz. Şimdi musluktan akan paralar kısılmaya başladı. %3 gibi kısır bir büyümeye mahkum olduk o da montaj sanayi, balon olmuş gayrimenkul piyasası ve osmanlı'dan miras kalan tarım ekonomisiyle sağlanan bir büyüme.

Ülkenin en kârlı sektörü bankacılık sektörü, ülke zenginleşmesine rağmen hala kendi paramızla bir ev bile alamıyoruz. İş bulamayan gençler üniversitede okumaya devam ediyor. Maaşlarını ödeyemeyiz diye atayamadığımız öğretmenlerin olduğu ülkede çılgın projeleri yapacak parayı nereden buluyoruz. Hiç düşündünüz mü?

Askeri ergenekoncu, polisi paralel olmuş. Yargısı tarafsızlığını kaybetmiş, futbolu şikeye batmış, sporcuları devletin verdiği cumhuriyet altınlarını almak için doping kullanmaktan geri kalmamış. Hapishanelerimizi ülkenin aydınları ile doldurmuşuz. Durum ortada iken sandığa gitmem bu durumu değiştirmeyeceğine göre seçim kampanyası için toplanan milyonlar sokağa attık demektir.

Şimdi birileri alışılan galibiyetlerle kibirlenirken, birileri de her zaman ki mağlubiyetten ders çıkarmak yerine galiptir bu yolda mağlup tavrını takınmaya devam etsin. O yüzden neden mi oy vermedim çünkü oy verseydim şikayet etme hakkım olmayacaktı...

http://neo-ekonomi.com/politik-masturbasyon/

 
Toplam blog
: 27
: 980
Kayıt tarihi
: 22.05.13
 
 

Cebi delik, gönlü zengin, kahkahası bol, hayatı sıradan ve sade yaşayan bir insan evladı. Ekonomi..