- Kategori
- Yemek - Mutfak
Portakallı bisküvi

Ramazan'da da lezzetli yemekler ve kurabiyeler, tatlılar yapalım. Portakallı bisküvinin görünümü albenili, deneyin derim, çocuklar bayılıyorlar, hadi tarini vereyim.
Malzemeler:· 6 portakal
· 2 kahve fincanı tozşeker
· 10-12 pötibör bisküvi
· 1 kahve fincanı su
Hazırlanışı:
* Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Dört portakalı ayırıp kalanları soyun ve kalın kalın dilimleyin. Portakalları fırın tepsisine dizin. Üzerine 1 kahve fincanı tozşeker gezdirin. Tepsiyi fırına verip 10 dakika pişirin.
* Kalan portakalların suyunu sıkın. Portakal suyunu bir kaba alıp ısıtın. Bisküvileri ikiye bölün. Portakal suyuna batırıp başka bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine pişirdiğiniz portakal dilimlerini yerleştirin.
* Kalan tozşekeri yarım kahve fincanı su ile kısık ateşte karamelize edin ve portakalların üzerine gezdirin. Sıcak fırına verip 2-3 dakika bekletin. Tepsiyi fırından alın. Soğuyunca servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Lezzet.com dan alınmışdır.