Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Hatice Değirmenci Dirgen

http://blog.milliyet.com.tr/

18 Şubat '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

pozitifff

 POZİTİF VE NEGATİF OLMA

Hepimizin bir kara kutusu var olumlu ve  olumsuz  yönlerimizin kayıtları burada tutuluyor. Hayat iniş çıkışlarla dolu mümkün mü? Her an mutlu ve neşeli olamayız.

Mutluluk şu an elimizdeki olan ile yetinip, geleceğe  umut la bakmaktır.

Eğer olumlu hayat şartlarındaysak pozitif olmak % 90 bize bağlıdır. Bize ne oldu da hayata bu kadar negatif bakıyoruz aslında nefes almak bile olumlu bakmak için yeterli bir sebep.

Hepimizin hayatında depremler oldu ve enkaz altında kaldık mutluluk sorumluluk istiyor kendi sorumluluğumuzu üstlenmeliyiz   bakış  açımız mutlu olmamız için  yeterli.

Armut  piş ağzıma düş devri çoktan bitti yerimizden kalkıp armudu almamız gerekiyor. İçimizde bizi mutsuz edenlerden kurtulmakla başlayalım işe. Önce sifonu çek içini temizle. Kendimizle bir sözleşme yapalım şartlar ne olursa   olsun  mutlu olmayı başarmalıyım diye.

Olumlu bakış açısı  kralın esareti gibidir  sosyal bir ayrıcalıktır bizim pozitifliğimiz ile cesaret bulanlar da bize takılır. Biz değişelim ki dünya değişsin. İnsan düşüncesi tarafından yönetilir olumlu düşünce olumlu sonuçlara yol açar.

Ayna pozitif ,

Gölge negatiftir.

Ayna da çocukluğumuzu mutluluğumuzu ve geleceğimizi  görürüz . 

Gölge karanlıktır yüzümüzü göremeyiz.  Negatif olmak görünmez kişilik bozuklukları ile uğraşmak gibidir. Işıktan yoksun bitkiler gibi solgun yüzlü kalmaktır. İçimizdeki ölmüşlerin mezarını kazmaktır .

Pozitifliğin arkasındaki yüzü görmek için  parıltısını kazımamız gerekir. Mavi sisin örtüğü vadileri ve dağları görmek gibidir.

 

 Kesinlikle  polyanacılık değildir yaşanılan her şeyi olumlu ve olumsuz yönleri ile görüp olumsuzlukla mücadele ederek olumluya odaklanmaktır. Güçlü ve olumlu yönlerimizi keşfedip pozitif psikolojiye odaklanmalıyız. Yaşadığımız çağda dışarıdan çok fazla olay bizi olumsuz etkiliyor enerjimizi azaltıp negatif düşünmeye yoğunlaştırıyor.  Böylece problemler sürekli aklımızdan çıkmıyor, gözümüz de  canlanıyor ve  kafamız sürekli istenmeyen olaylarla meşgul.

Önce olumsuz düşündüğümüzün farkına varmak lazım böylece kolaylıkla düşüncemiz değişebilir. Çareler aramalıyız  kendim için ne yapabilirim diye.

Hatalarımızdan ders çıkartıp, sorunun daha fazla derinleşmeden kontrolden çıkmasını önlemeliyiz.

Hayatımızdaki olumsuzluklar için kendimize günde 20 dakik ayırıp bundan sonra kalan vakitte hayatımıza hiç olumsuz düşünceye yer vermeden devam etmeliyiz. Kafamızdaki tembellik yok  olur sa beden daha aktif hale gelir.

 Şuan ve şimdiye odaklanmak ….

Bu dünyada neyi yapıyor ve neyi yapmaktan geri duruyoruz ki hala negatif kalıyoruz.

 

Pozitiflik  için  kendimiz le yarışmak gerekli mutsuz olmak için bir çok sebep  var  ama ruhu sükûnete erdirmek için bir yol varsa oda mutluluğu kovalamaktan geçmektedir.

Tatmin olmuş doyuma ulaşmış bir kalp sahibi olarak,  kendi kör noktamızı görüp ,başka insanların  hayatına ne kadar dokunabildiğimiz ne kadar değiştirebildiğimiz ve kendi hayatımızı ne kadar olgunlaştırabildiğimizdir mutluluk. Olumsuz düşünceler kafamızın içini karıncaların sarması gibidir. Kurtul karıncalardan unutmayalım bedenimiz aklımızı takip ediyor.

Türkü dostları bilir ne güzel bir türküdür muhabbet bağı;

‘‘Muhabbet bağında bir gül açıldı

Bir derdim var bin dermana değişmem

Yüküm lal-i gevher mercan saçarım

Bir derdim var bin dermana değişmem.’’

Unutmayalım bedenimiz aklımızı takip ediyor.

Beden ve akıl sağlığı için her ne şartlar da olursa olsun olumlu düşüşler  ile hep beraber muhabbet  bağına…

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 12
: 66
Kayıt tarihi
: 11.02.21
 
 

..