Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

05 Mayıs '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Pratik pasta tarifleri

Pratik pasta tarifleri
 

Pratik Pasta Tarifleri


Pasta tariflerimizi sizler ile paylaşıyoruz. İşte Sizlere Pasta Tarifi:

 Pandispanya Hamuru  Malzemeleri:


4 orta boy yumurta
1 Su bardağından biraz az toz şeker
1 Su bardağından biraz az elenmiş un
1 yemek kaşık sıvı yağ ve çok az tuz.

HAZIRLANIŞI:

İlk önce yumurtanın beyazını ve sarısını ayıralım. Beyazlarına hiç sarı değmemesine özen gözterelim, aksi halde hamurunuz olmaz.
Yumurtanın beyazını cam yada metal derin bir kapta az tuz ile hafif kar haline gelene dek yüksek hızda mikserimizle çırpalım.
Şekerin yarısını ekleyip iyice katı kar haline gelene dek çırpmaya sürdürelim.
Ayrı bir kapta ise kalan sekerle yumurtasarılarını kabarıp krema gibi olana kadar çırpalım. Rnegi güzel açık sarı renk alacak.
Evvelden çırptığınız yumurta beyazlarını içine sarılarını ilave edip düşükhızda ancak karışana kadar sürdürelim.
Unu da  ekleyip tekrar ancak karışacak kadar yavaşça karıştıralım. Hatta kaşık veya spatula ile yaparsak uygun olur. Evvelden yumurtaları çırparak meydana gelen  havayı indirmemeye itina gösterelim.
Sıvıyağıda ilave edip hafifçe karıştıralım.
Önceden  yağlanmış sonrada unlanıp silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbımıza hamurumuzu dökelim.
175 C dereceli fırında üzeri pembeleşinceyee kadar pişirelim.
Hafif  soğuduktan sonra kenarlarından bıçaklageçip kalıptan çıkarın. soğumaya bırakalım.

Önemli: Bu tariftimizde kabartma tozu kullanmıyoruz. Kabartmak için yumurtaların çırpılması ile elde ediliyor. Tarife adım, adım uyarsanız çok yumuşak sünger gibi bir pandispanyahamuru elde etmeniz mümkün.

 Kreması:
1 Ad. yumurta sarısı
7 yemek kaşık şeker
2 yemek kaşık un
2 yemek kaşık buğday yada mısır nişastası
2 su bardak süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşık margarin veya tereyağı
İsteğe göre limon kabuğurendesi

HAZIRLANIŞI:

Yumurtanın sarısı ve şekeri bir tencereye kouyp karıştıralım.
Un ile  nişastayıde ekleyelim. Ardından  soğuk sütü ilave edip karıştıralım.
Tüpde orta ısıda doyulaşana kadar  pişirelim  Kaynamaya çıkdıktan 1 dakika sonra altını kapatıp vanilyayı, yağı ve isteğe göre limon kabuğu rendesini ekleyip soğumaya bırakalım.

Pasta’nın birleştirelmesi:
Soğuttuğumuz   pandispanyamızı tırtıllı bıçak yardımı ile üçe parçaya bölelim.
Pastayıkoyacağınız yuvarlak tepsiye ilk pandispanya parçasını koyup üzerine kremayı dökelim. ( 3 e  böldüysek kremanın 1/2 sini kullanın)
Ve diğer katıda koyupaynı işlemi tekrarlayın.
Enüst parçayı yerleştirip isterseniz hazır kremşantiyi paket tarifinegöre hazırlayıp üstünü kaplayın veya ıspanaklıkek tarifindeki gibi 7 dakikalık krematarifini hazırlayıp onunla kaplaya bilirsiniz.
Çevresini çikolata ile süsleyebilirz veya muz, çilek gibi. Afiyetler Olsun…

 

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara