- Kategori
- Yemek - Mutfak
Patatesli boşnak böreği

Bu pazar için saat geçmiş ama önümüzdeki pazar günü için mutlaka akşamüstü 5 çayına bu böreği yapıp sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim. Bu tarif dünya tatlısı, sevecen, iyi yürekli, güler yüzlü sevgili komşumuz Sevgi Abla'ya ait. Yıllardır o yapar, patatesli böreğe devamlı burun kıvıran eşim de dahil olmak üzere hepimiz bayılarak yeriz.
Ben de bu hafta evde olduğum günlerden birinde okuldan dönen oğlum için ilk defa yaptım. Çay eşliğinde beraberce börek keyfi yaptık.
Malzemeler:
yufka
haşlanmış patates
beyaz peynir
az miktarda zeytinyağı (tarifin aslı sıvıyağ ile)
tereyağı (tarifin aslı margarin ile)
öğütülmüş himalaya tuzu
öğütülmüş tane karabiber
Yapılışı:
Patatesler kabukları soyularak haşlanır. Sıcakken içine beyaz peynir, tuz, karabiber ve zeytinyağı katılarak ezilir. Dörde bölünmüş yufkaların uzun tarafına harçtan bolca konularak uzun birer rulo halinde sarılır. Daha sonra nal şeklinde katlanır. Tepsiye dizilen böreklerin her tarafına fırça eritilmiş tereyağı sürülerek fırına verilir. Piştikten sonra sıcakken servis edilir.
Afiyet olsun