- Kategori
- Dünya Mutfakları
Meksika Gazpaço (Gaspatcho)Çorbası

Bu tarif oğlumun 2.sınıf hayat bilgisi kitabından. Geçen hafta sonu için dünya çocukları ne yer, ne içer, ne yapar konulu bir ödevimiz vardı. Oğlum perşembe akşamı gelip de haftasonu çorba ödevimiz var deyince konuyu algılayıp adapte olmam biraz zaman aldı ama pazar akşam üzeri çorbamızı yapıp tadına bakabildik.
İlk etapta malzemelere bakınca insana biraz garip gözükse de çeşitli kaynaklara göre Gaspatcho Meksika'da sıcak yaz aylarında çok itibar gören bir soğuk çorbaymış.
Bize biraz sulu bir salatayı ya da domatesli bir sosu çağrıştırdı. Zaten bizim evde salatanın suyuna ekmek bandırma konusunda erkekler arasında devamlı bir yarış olduğundan bu çorba da aynı yöntemle çabucak tüketildi.
Tekrar yapacağımı pek sanmıyorum ama değişik bir tecrübe olduğu için paylaşılabilir diye düşünüyorum.
İyi haftasonları
Not: İş değişikliği sebebi ile artık cumartesi günlerim tatil olduğu için bana da şimdiden iyi haftasonları :))
Malzemeler:
7-8 adet olgun domates
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet salatalık
1 çorba kaşığı sirke
3-4 çorba kaşığı kadar zeytinyağı
1 dilim ekmek
üzerine servis ederken kullanmak için kaşar peyniri rendesi ( ben beyaz peynir kullandım)
öğütülmüş himalaya tuzu
öğütülmüş tane karabiber
Yapılışı:
Domtesler kabukları soyularak rendelenir ( tariflerde doğranır denliyor ama ben rendelemeyi tercih ettim). İçine ufak ufak küpler halinde doğranmış salatalık ve biberler ilave edilir. Arzu edilen miktarda su katılarak hafif sulandırılır. Tuz, karabiber, zeytinyağı ve sirke ilave edilerek karıştırılır. En son olarak içine küp küp doğranmış bir dilim kızarmış ekmek ve beyaz peynir ya da rende kaşar ilave edilerek servis edilir.
Afiyet olsun