Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '12

 
Kategori
Siyaset
 

Prof. Dr. Eroğlu AKP İl Kongresine katılmak için Burdur'a geldi

Prof. Dr. Eroğlu AKP İl Kongresine katılmak için Burdur'a geldi
 

Orman ve Su Bakanı Prof. Dr. Eroğlu-Burdur Belediye Başkanı Akkaya


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU, partisinin il kongresine katılmak ve çeşitli açılışlarla temaslarda bulunmak üzere Burdur´a geldi.

CHP İl Başkanı Süleyman Erman ve Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan´ın, partilerinin Merkez İlçe Kongresinde yaptıkları konuşmalarda, devletin imkânlarını il kongreleri için sonuna kadar kullandıkları eleştirisini getirdikleri Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU ayrıca çeşitli temaslarda bulundu. Saat 9,30´da İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Salonunda İl Koordinasyon toplantısını yöneten Eroğlu, saat 11,30´de Şeker Meydanında, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek olan Tefenni Çaylı Göleti ve Sulaması ile 8 adet taşkın koruma tesisinin toplu temel atma merasimine katıldı. Burdur Belediye Meclisi tarafından fahri hemşerilik beratı verilmesine karar verilen ve beratı kendisine, Toplu Temel Atma töreninde Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya tarafından takdim edilen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU, Uzayçatı yanında ise Bedesten ve Yeraltı Otoparkı inşaatının temel atma töreninde bulundu. Eroğlu daha sonra AKP İl Kongresine katıldı. Öğleden sonra da Vilayet bahçesinde temsili fidan dikme töreninde yeraldı.

Bakan Eroğlu´nun Şeker Meydanında temsili olarak temelini attığı ve Çaylı ile Yeşilbaş Köyü´ne ait 4 bin180 dekar tarım arazisinin basınçlı borulu su şebekesiyle sulanmasının hedeflendiği, depolama hacmi 2,61 milyon metreküp, toplam sulama şebekesi uzunluğu ise 13 bin 883 metre olarak planlanan Tefenni Çaylı Göleti ve Sulamasının yıllık 3 milyon 960 bin lira gelir artışı sağlayacağı bildirildi.

Tamamlandığı zaman 1 ilçe,  5 kasaba ve 1 köy olmak üzere 7 adet yerleşim yerinin taşkınlardan korunmasının hedeflendiği temeli atılacak 8 adet taşkın koruma tesisleri ise şunlardır:

  • Merkez Gökçebağ Köyü ve Arazisi Taşkın Koruma Tesisi
  • Merkez Akyaka ve Kuruçay Ovası Yandereleri Taşkın Koruma Tesisi
  • Bucak Kocaaliler Kasabası Taşkın Koruma Tesisi
  • Bucak İlçe Merkezi 2. Kısım Taşkın Koruma Tesisi
  • Tefenni Hasanpaşa Kasabası Arazileri Taşkın Koruma Tesisi
  • Tefenni Beyköy Kasabası Taşkın Koruma Tesisi
  • Çeltikçi Bağsaray Kasabası Taşkın Koruma Tesisi
  • Bucak Ürkütlü Taşkın Koruma Tesisi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr Veysel Eroğlu konuyla alakalı yaptığı açıklamada, Burdur ilinin kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek,  ´6 adet sulama ve 26 adet taşkın koruma tesisini tamamladık. Ayrıca son 9 yılda 296.120 dekar alanda çalışma yaptık ve 22.580.000 fidan diktik. Bunlarla beraber 3 adet kent ormanı, 2 adet bal ormanını ve 7 adet mesire yerini de Burdurlu vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Burdur´a 2003–2011 arasında toplam 218.000.000 TL yatırım yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Birçok projenin yapımı ise bütün hızıyla sürüyor ve yenilerine başlıyoruz. 18.340.000 TL´ye mal olacak bu tesislerin temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz´ diye konuştu.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..