- Kategori
- Yemek - Mutfak
Profiterol
Benim yaptığımın resmidir!
Dostlar; bugün, çiçeği burnunda nişanlı, sevgili arkadaşım bloğumuzun güzel assolisti Meltem’in yoğun isteği üzerine nefis bir PROFİTEROL tarifi yazacağım. Yapmak biraz uğraştırıyor insanı ama, inanın değiyor. Sonuçta sevdikleriniz için sevgiyle sunacağınız harika bir tatlı çıkıyor ortaya. Önümüzde yılbaşı, yeni yıla lezzetli bir tatlıyla girmeye ne dersiniz? hadi bakalım kolay gelsin. İşte malzemeler ve yapılışı:
PROFİTEROL
1 Su bardağı su
100 gr margarin
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
4 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam sevgi
KREMASI:
1 litre süt
5 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket toz halinde krem şanti
ÇİKOLATALI SOS:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı şeker
YAPILIŞI:
Margarin eritilir, su, şeker, tuz ve un eklenip hamur haline gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir. 10-15 dakika soğutuldukdan sonra, yumurtalar teker teker kırılır ve her defasında 1-2 dakika çırpılır. Yağlanmış tepsiye 1’er tatlı kaşığı dökülür ve 160 derecede pişirilir. Profiterol toplarımızın fırından çıkar çıkmaz sönmemesi için, fırınımız soğuyuncaya kadar fırından çıkarılmaz. ..kapak açılmaz…
Diğer tarafta krema ve çikolatalı sosumuzu hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Kremamız soğuduktan sonra, içine toz halindeki kremşantimizi döküp 5 dakika çırpıyoruz.
Fırından çıkardığımız toplarımızın içini krema ile doldurup şık bir tepsiye veya kaselere yerleştiriyoruz. Üzerine bol entepfıstığı serpiştirip, çikolatalı sosumuzu üzerine boca ediyoruz. Veeeeeee işte o muhteşem tat, inanılmaz lezzet hazır! Afiyet bal şeker olsun.
Resim: Bana ait.
Tatlı kalın.