Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '20

 
Kategori
Müzik
 

Radyolar evlerde dinleniyor

Müzik hayatımızın bir parçası. Evde, arabada, yolda, tatilde, işte her yerde kendimizi motive etmek için elimizden geleni yaparız. Hatta dans bile ederiz hadi itiraf edin. Radyo da müzik sektörünün adeta can damarı. Eskiden şarkı istekleri yapardık. Hatta bir sonraki şarkı ne olacak diye heyecanla beklerdik. Ama o tat artık kalmadı. Dijital geldi herşeyi darmaduman etti. 
Yapılan bir ankete göre; radyoların en çok evlerde dinlendiği tespit edilmiş. Eskiden arabalarda vardı şimdi yerini USB girişler geldi. Ne acı bir durum öyle değil mi? O ruh adeta bitti. Ama hala radyo dinleyen, şarkı tutturan, 'Sıradaki şarkıyı canım kankama armağan ediyorum' diyen bir kitle olduğunu biliyoruz. Bence radyo dinlemeye devam edelim. 
 
 
Hande Yener'den yeni şarkı 'Pencere'
 
Müzik kariyerinde 20 yılı geride bırakmaya hazırlanan Hande Yener, yeni albümü 'Carpe Diem' için artık son düzlükte. Çıkış teklisini geçtiğimiz günlerde 'Pencere' ismiyle yayınladı. Sözleri Berksan'a, müziği Berksan ve Misha'ya, düzenlemesini de Misha'nın yaptığı çalışmayla Yener artık farklı bir 'Pencere'den bakıyor. 
Hande Yener yeni şarkısını şöyle tanımlıyor; 'Tüm insanlık adına yaşanan tüm bu felaketlerin, bu zor zamanların son bulması için her an her duamda mucize ve şifa diliyorum hepimize…' 
 
 
Şarkıcı, verdiği bir röportajda albümü hakkında; '20 yılımın özetini çıkaracağım' açıklamasında bulunmuştu. Aslında 'Pencere' ile ilk sinyali aldık diyebiliriz. 2006 ve 2007 yıllarına gidersek o dönem keskin bir karar alarak elektronik müziğe yönelmişti. 'Apayrı', 'Hande Maxi' ve 'Nasıl Delirdim' albümlerinde kullandığı vokal tekniğini bariz bir şekilde duyabiliyorsunuz. Hatta biraz da 'Yalan Olmasın' şarkısını hissettim. Şimdi ne alaka diyebilirsiniz ama ben o hissiyatı aldım. Kötü bir şarkı mı? Bence değil. Tipik, hoş, sakin bir Hande Yener şarkısı. 
 
'Yağmur Olsam', 'Dalalım Derinlere', 'Boşuna' ve 'Ay Işığı' şarkılarının yer aldığı 'Carpe Diem' albümü bakalım bizi tatmin edecek mi?
 
 
 
 
Kısa kısa..
 
- Burcu Güneş'in yeni şarkısı 'Bir Kadın' yayınlandı. 
 
- Yalın, yeni bir maxi single çalışmasıya geliyor.
 
- Merve Özbey, 'Devran' albümünde yer alan 'Kül' şarkısına sevenleriyle beraber interaktif bir klip çekecek.
 
- Edis, yeni albümü öncesi 'Perişanım' isimli yeni şarkısını 10 Nisan'da yayınlayacak.
 
- İrem Derici 'Dudak Payı' isimli yeni şarkısıyla geliyor.
 
- Mustafa Ceceli, Sezen Aksu ve İlker Bayraktar imzalı yeni teklisi 'Ki Sen' 8 Nisan'da yayınlanacak.
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..