Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Resmi prosedür hariç gerçek bilgileriniz konusunda doğruyu söylemek zorunda değilsiniz

Resmi prosedür hariç gerçek bilgileriniz konusunda doğruyu söylemek zorunda değilsiniz
 

Evet, adınızı bile yanlış söyleyebilirsiniz. Her konuda yalan söyleyen milletimiz kimlik konusunda nedense doğrucu Davut. Elbette devlete bilgilerini doğru vereceksin ama bayırın zibidisi seni Ahmet yerine Mehmet bilse nolur.

Sanal ve gerçek kimliğiniz olacak. Yerinde sanal yerinde gerçek kimliğinizi kullanacaksınız. Ortaya çıkarsa çıksın. Tophane'nin Melihası sizi Angaralı yerine Çangırılı bilse nolur. Adınızı kimliğinizi verip de holdinge ortak mı olacaksınız; alt tarafı top selvinin gölgesinde iki çaylık muhabbet.

Sanal gibisi yok, birbirimize ait hiçbir şeyi bilmeden üç sene konuştuk. Daha da konuşacaktık ama ömrü yetmedi rahmetlinin. Ne güzel işte! Nerelisin? Tunceli. Demek Kürtsün... Biz Türkiye'nin yeni düzeninde kimliği de kaldırıyoruz.

Kimliklerinizi doğru söylemediğiniz gibi kişiliğinizi de doğru yansıtmayabilirsiniz. Nasılsa biz beğendiğimizi alıyoruz. Ben beğendikten sonra aslında hiç öyle biri olmasan nolur. Tiyatro yap bana ya! Nasıl bir insan olmak istiyorsan, öyle olmasan bile öyle davran. Kimbilir gerçek kişiliğin beş para etmez de sanal kişiliğin işe yarar.

İnsanların kılıktan kılığa girmeleri hiç sorun değil, dünyamız genişler. Benim mesela üç arkadaşım var. Ama hepsinde de maşallah on ayrı kişilik. Bugün böyleler yarın şöyle. Kızmıyorum, çünkü ben de öyleyim. Geçinip gidiyoruz işte hoş Memo hoş Memo.

Elli küsur yılda elli kazık yediysem kırk dokuzunu o sizin doğru dediğiniz insanlardan yedim. Çünkü doğruluk geçer akçe. Herkes bu maskeyi kullanıyor. Gerçek dürüstler doğrulukla işi olmayanlardır. Nerelisin? Adın ne? Nerde oturuyorsun? İstersen yatak odamın ölçülerini de vereyim. Sanki nüfus memuru. İsim bile zikretmeye gerek yok, merhaba de konuşmaya başla. Yıllar önce Ankara garajında tam on üç saat konuştuğumuz bir kadının adını bile sormadım. Kimse kim, bana ne.

Örneğin kadın erkek arkadaşlıklarında tarafların evli olduklarının bilinmesi sorun yaratır. Evli biriyle arkadaşlık yapmak istemiyorsan hiç bu işe kalkışmazsın. Ama böyle değilse "sen evliymişsin" demenin gereği yoktur. Bilme kardeşim, sorma da. Akıllı bir insan tanışmak, arkadaşlık dışında başka da bir amacı yoksa evli olduğunu sormaz. Onun evli olduğunu bilirsin ama bilmiyor gibi görünürsün. Aksi halde bu konuyu takmasan bile seni rahatsız eder.

Bilgilerinizi doğru vermek zorunda olduğunuz durumlar vardır elbette.

 

 
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..