Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '15

 
Kategori
Deneme
 

Ritüeli Gül

Gülün tarihi insanlığın tarihinden önce başladığını biliyor muydunuz? Tarihçiler gül suyunun eski medeniyetlerde kullanıldığına inanırlar. Eski Mısır'da gülün yaprakları afrodizyak olarak tüketilirmiş. Yunan mitolojisinde tanrıçaların çiçeğidir. Türklerde ise gül suyu 11.ci yüzyılda üretilmiştir. Osmanlı tıbbında özellikle kokulu güllere önem veriliyordu. Eski zamanlarda tıb alanında ilaç olarak önemli bir yeri almış, gül suyunun, gül yağının, gül macununun, gül şerbetinin değeri bilinmiş, koklanması ve kullanımı sonucunda yaşamlarına, güzellik reçetelerine eklemişlerdir.                                                           

Biz hanımlar muhteşem gül çiçeği bitkisinin değerini ne kadar biliyoruz? Vücutta oluşan deri döküntüleri, apseler, siğil, şiş gözlerin tedavilerinde, baş ağrılarını geçirdiğini, beyne ve akla kuvvet verdiğini, diş etlerini güçlendirdiğini, beden, yaşam gücünü artırdığını, bilmeliyiz. Günümüz koşullarında gönül rahatlığı ile günlük yaşantımıza yerleştirebiliriz. Kaliteli bir marka ile satın alabileceğimiz gül suyunu sabahları uyanıp yüzünüzü yıkadıktan sonra kurulamadan, saf gül suyunu sürünüz. Pratiği her sabah uygulamanın ardından cildinizin yumuşak ve nemli olduğunu farkedeceksiniz. Doğal tonik elde etmiş olacaksınız. Gül yağını ise gece yatmadan önce temizlediğiniz yüzünüze sürebilirsiniz. Bu tekniği eskiden kadınlarımız kırışıklıklarına karşı önlem alarak kullanmışlar, vazgeçilmez iksir olmuş, olmaya da devam edecektir.                                                                                                                                

Zirvesinin üzerinde bu kutsal çiçeğin faydalarını yazarken, cennet ülkemizin geleceğini düşündüm. Her cinsteki  türleri Türkiye'miz illerinde yetişiyor mu? Araştırmamız gerekli, nasıl toprak ve bakım istiyor? Bu çiçeğin cinsleri çok olduğundan istenilen yerlerde yetiştirme fırsatı olabilir. Park, bahçelerimizde, evlerimizde saksılarda üretebiliriz. Bilinçli olmamız gerekiyor, güllerle harikalar yaratabiliriz. Örneğin, yediveren gülleri dört mevsim açıyorlar yurt dışında tanıtabiliriz. Okulların bahçelerinde öğrencilerimize fidanların ekip, dikme işlemini öğretebiliriz. Hastaneler, sivil toplum kuruluşları, resmi kuruluşlar gül çiçeklerini muhtelif yerlerde kullanırsa vatanımız gül bahçesine dönüşür. Ritüeli Gül saygın ve asil görünüşlülüğü, sağlıklı olmayı, aşkı, sevgiyi, birlikte olmayı, hayatı renkli görmeyi bize öğretiyor. Yeter ki biz ona iyi gözle bakmayı bilelim. Sevgilerimle...         

 

 

 
Toplam blog
: 24
: 122
Kayıt tarihi
: 25.08.15
 
 

1962 Yılında İzmit'te Doğdu.1981 İzmit Kız Meslek Lisesi ve Akşam Sanat Okulu Resim Bölümü'nden m..