Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '18

 
Kategori
Deneme
 

Ruh Var mıdır? Hastalıklarını Teşhis Mümkün müdür?

Ruh Var mıdır? Hastalıklarını Teşhis Mümkün müdür?
 

Kendi tasarımım


Kemikten, kastan, yağdan, organlardan kandan oluşan insan bedenine can katan RUHUN ana rahminde bedene nasıl girdiği ve bedensel faaliyete son vermek üzere nasıl çıktığı henüz açıklığa kavuşmadığı gibi açıklanabileceğini de sanmıyorum.

Bilim adamlarının ruhun ağırlığını (ölümle bedende oluşan hafiflemeyle) ölçtükleri konusunda bazı veriler varsa da gözle görülemeyen elle tutulamayan teraziye konup tartılamayan bir olgu olsa olsa enerji olabilir.

Ampule ışık gücü veren elektrik gibi insan biyolojisine can veren RUHUN; elektrik gibi akımı da voltajı da amperi de ölçülemediğine göre kısa devre yapıp yapmadığı, voltajının gücünün ne olduğu ölçülemediğine ve kanda idrarda bedene dair ölçülebilir hiç bir veride RUH a dair bir iz olmadığına göre tam bir gizdir.

Gözle görülemeyen, elle tutulamayan, laboratuvara konup analizi yapılamayan enerji olan RUHA dair teşhis ve tedaviden söz etmek mümkün olabilir mi?  Olsa olsa insan bedenine dair ideal veriler belirlenip eksiklerinin tamamlanmasına yönelik bir takım çalışmalar yapılabilir ancak insanın doğuştan gelen yapısı kökten değiştirilemeyeceğine göre sonradan yapılan müdahaleler ne kadar etkileyebilir?

Esas olan insan doğasının biyolojik ve psikolojik analizi yapılarak ne kadar iyileştirilebileceğinin ve olan haliyle en doğru neler yapabileceğine dair çalışmalar yapılamamıştır.

Kadri KANPAK  

 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..