Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '09

 
Kategori
Deneme
 

Ruhunu teslim etmiş bir derviş bilin onu

Yıkılır. Bütün tabuları yerle bir olarak…


Büyüleyici koyu mavi göğü, şimdi teknolojiye banılmış bir gövde gösterisi. Büyülü yarın tasarımları bir muskaymış, koynunda büyüttüğü kirli bir aşkta. O aşk, hasta bir kadın eliyle maddi güç tedavisi için bir doktora teslim edildi üstelik!


Hırsla duvarlara yumruk indirip, beyaz mendille aklanacak kanamalarını kendi elleriyle silecek takati de yok.


Ruhunu teslim etmiş bir derviş bilin onu, ak pak bir entari içindeki bir aksakallıdan üç dileğinin kaderine yazılmasını bekleyen bir mümin.


Salya sümük seyredilen televizyon dizilerinin reklâm aralarında kendisine boğulan gençlik çırpınışlarına, kirletilmiş belleğine ve düşlerine ağlayan…


Kendisini zafer sarhoşu kılacak bir ütopyası yok artık, neo- liberal donanımlı odalarda cinsel skor budalası ve bir dünya aldanışlarla yarını kilitlenen bir yeni nesilden başka…


Mevsimleri öldü dünyanın, ne kış ne de yaz değmezse tebessüm etmek için bile. Tortulanmış ihanetlerine teslim edilmiş idealler, hırçın bir serinliğin donukluğu içinde. Hangi kentin sokağına adım attıysa, yalnızlığını sırtlanıp bilincini kör etmiş kendini kökten kaybetmiş kişi.


Kendi kendine sözler veren kişi, yeminini gülünç bir ihanetin sarpa bir gidişinde yitirdiğinin ayrımına varamaz. Varamaz hiçbir aydınlığa koşmaların mutlu sonlarına.


Düşlerde kalmış sevgilinin tenine uzanan bir silueti bünyesi kaldırmaz, bir orman yangınına savurur; içinde incinmiş, kendi kendini şımartmış küskün çocukluğuyla.


Başını kaldıramaz olur artık hiçbir kötü, çirkin ve yanlış gidişe. Bilincinin infilak etmesine sesi bile çıkmaz olur.


Belleksiz gecenin uykusuz kılması kendisini, gündüzleri kaldırım taşlarına sığınması korkunç yalnızlığından aslında…


Aşklarına, pornografik hazlar ve tekrarlanmalardan anlam kaymasına uğramış sözcükler sızan geri kalmışlığı yurdumun. En son hangi vakitti yurdumun aydınlarının başlarını kaldırıp yeter artık dedikleri bu berbat gidişe… Başlarını yerden bir türlü kaldıramamaları, utançlarından mıdır nedir yoksa…

 
Toplam blog
: 55
: 383
Kayıt tarihi
: 27.01.09
 
 

1975’te Ankara’da doğdu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme Bölümü’nü bitirdi. Şiirleri..