Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '06

     
    Kategori
    Sinema
     

    Running Scared

    Eğer canınız aksiyon türünde bir film seyretmek istiyorsa bu film sizi tatmin edecek kadar çok (ve güzel) aksiyon sahneleri ile size hitap ediyor.

    Mindhunters'ın (Beyin Avcıları) ve The Cooler (Vegas'ta Son Şans) filmlerinin senaristi ve yönetmeni Wayne Kramer'ın senarist ve yönetmen olarak görev aldığı bu yapım, genel olarak bakıldığında basit bir Hollywood polisiyesi gibi duruyor. Kirli silahlar, mafya grupları arasında çıkan çatışmalar, rüşvetçi polisler gibi artık sıradan hale gelen ve izleyiciyi pek de şaşırtmayan sahneler, filme basitlik getirmesine rağmen, özellikle ilk sahnelerde fark edilen çekim teknikleri ve 'bu kadar da olmaz' dedirten kurgusu ile benzer diğer yapımlardan ayrıldığını düşünüyorum.

    Oyunculuklar açısından ise, esas oğlan konumundaki Paul Walker, daha önce Hızlı ve Öfkeli, Saklı Seçilmişler ve Joy Ride gibi yapımlarda da ön planda yer almıştı, fakat bu kadar iyi bir performans gösterdiğini pek düşünmüyorum. (Özellikle benzer bir gerilim / aksiyon olan Joy Ride'da). Thomas Jane'nin rolü reddetmesi, sanırım Paul Walker'ın işine gelmiş gibi görünüyor, çünkü eleştirmenler de bu filmdeki performansı hakkında gayet iyimserler.

    Filmde benim en çok dikkatimi çekenlerden birisi de, Edele karakterini canlandıran Elizabeth Mitchell. Filmi izlediğiniz zaman bana hak vereceksiniz; bir rol bir insana bu kadar mı yakışır?..

     
    Toplam blog
    : 1
    : 388
    Kayıt tarihi
    : 22.07.06
     
     

    Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi, Tegv gönüllüsü, sinema ve kitap eleştirmeleri yapan k..