Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Rüya gibi bir gece

Kırkbeş yıl önceki arkadaşlarla bir iftar sofrasında beraber olmanın heyecanı bambaşka... Şükürler olsun bu iftarın külfetini üstlenecek kadar durumu iyi işadamları da çıkmıştı aramızdan... Ayrıca doktor, avukat, hakim, Üniversite öğretim üyesi, sendikacı, öğretmen, tüccar gibi her meslekten arkadaşımız da vardı.

Tabii hepsine ulaşamadık. Şu anda Türkiye'nin neresindedir bilemiyoruz ki... Sadece İstanbulda olmasını tahmin ettiklerimi 118 servisinden araştırıyorum. Kimi isimlerden 20-30 tane çıkıyor. Hepsini tek tek aramak zor. Üşenmeyip aradıklarım da oldu ama karşıma çıkanların hiçbiri benim aradığım arkadaş değildi.

Ulaştıklarımızın da tamamı gelemedi elbette. Ama yine de Antalya'dan, Bandırma'dan hatta Almanya'dan gelenler vardı ve kimileri yirmi yıldır, otuz yıldır birbirini ilk kez görüyordu.

Bir kısmı emekli olmuş, göbeği çıkmış, saçları dökülmüş veya pamuk dede olmuş arkadaşlarımızın yanında 83 yaşında omasına rağmen dimdik ve enerjik haliyle bize moral veren resim hocamızın hali görülmeye değerdi.

Bizim resim hocamızı sanırım siz de tanırsınız. Adı Ali Kıyak... Şu anda reklamlarda ve bazı dizilerde oynuyor. "Falım" sakız reklamında suyun içinde şaşkınlıkla etrafa bakan guruptaki "beyaz saçlı sevimli amca" var ya, işte bizim resim hocamız o.

Arkadaşları biraraya toplarken hocalarımızın da bu özel günde bizimle olmasını arzu etmiştik. Elbette bir çoğu aramızdan ayrılmış, birçoğunun da izi kaybolmuştu. Kolayca ulaşabildiğim ilk hocamız Al Kıyak oldu. Telefon numarası hâlâ aynıydı.

Seve seve geleceğini, özellikle diğer hocalarla görüşmenin kendisini çok sevindireceğini söyledi. Hatta isim bile verdi. Bizim Edebiyat öğretmenimiz. Onu da tanıyanlar vardır aranızda.. Boğaziçi Üniversitesindenn emekli Prof. Dr. Lütfullah Sami Akalın... Bize derse geldiği yıllarda sadece Dr. ünvanlı bir lise öğretmeniydi.

Aradım... Ne yazık ki geç kalmışım. Bir buçuk yıl önce onu da kaybetmişiz. Hiç haberimiz olmadı. Eşi çok duygulandı, "artık ona dua edeceksiniz" dedi.

Bugüne kadar kaybettiğimiz bütün arkadaşlarımızı ve hocalarımızı rahmetle anıp onlara dua ettik o akşam.

Seneye katılımın daha da çok olması için hepimiz özel gayret göstermeye söz verdik. Özellikle de hayatta olan hocalarımızın hepsini biraraya getirmenin çok müthiş bir olay olacağını düşündük.

Saat 12'ye kadar, eski günlerden konuştuk, anlattık, anıları tazeledik. Her şey çok güzeldi.

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..