Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '07

 
Kategori
Felsefe
 

Rüyalar gerçek olsa

Rüyalar gerçek olsa
 

Tatil dönüşü bronzlaşmış tenleriyle pırıl pırıl gözleriyle çocuklarımın zamanlarını verimli, dolu dolu geçirdiklerini tahmin etmek zor değildi. Eee kişi başına düşen geliri gün geçtikçe artan, yer altı ve yer üstü kaynaklarını kontrollü olarak işleyen, sağlık sorunlarını halletmiş bir ülkeyiz artık. Eğitimde özgürce düşünen, sorgulayan insanlar yetiştirmenin meyvelerini alır olmuşuz. O kadar ki yurt dışından ülkemize bilim adamları akın ediyor.

İşsizlik mi dediniz o da ne ?Üstelik her birey sevdiği iş konusunda eğitimli ve şaşıracaksınız ama eğitim almasına rağmen hala seviyorlar. Neden mi? Çünkü "eğitim" kitapların arasına sıkıştırılan iç sıkıcı bir kavram değil artık. Öğrenci her yerde... Ne öğrenecekse onun uygulamasını kendisine verilen değer ve sorumluluğun bilinciyle isteyerek öğreniyor. Bedenleri doğayla bütünleşmiş ve hareket - enerji dönüşümünün yarattığı denge bütün yaşantılarına yansıyor. Diyalektikle çözülüyor bütün sorunlar. Doğal olarak hırsızlık, töre cinayetleri, mafya, tinerciler, evsiz insan, etnik çatışma, ağa, patron, aşiret, çete gibi kavramlar sözlüklere gömülmüş anlamlarını hatırlayan yok.

Bütün insanlar özgür ve bilimsel düşünüyor ya kendi içlerinden yetişmiş, konusunda uzman kişileri yönetime getiriyor, beğenmezse daha yeni çalışmalar yapan başka biri geliyor. Yani anlayacağınız seçimlerde yetenek ve uzmanlık önemli. Bazı ülkelerde her yerlere bayraklar asıp, şeker dağıtıp, yönetilenleri kandırmaya çalışırlar hatta (insanların zihinleri o kadar bomboşmuş ki)... Başarırlarmış aslı var mıdır sizce ?

 
Toplam blog
: 24
: 763
Kayıt tarihi
: 18.12.06
 
 

1966 yılında doğdum.  ..