Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '17

 
Kategori
Psikoloji
 

Rüyalar yalan söylemez - Nimet Erenler Gülkökü

Rüyalar yalan söylemez - Nimet Erenler Gülkökü
 

Kötüyse suya anlatın, iyiyse kendinize saklayın ve mesajını anlamakta zorlanıyorsanız rüyanızı mutlaka bu konunun uzmanına anlatın çünkü orada hayatınızı dönüştürecek semboller var. 

Bir sabah uyanıp, "Öyle yaratıcı şeyler gördüm ki! Beynim bunu nasıl yapıyor?" diye düşündüğünüz mutlaka olmuştur. Bu gördüklerinizin bilinçaltınızdan size mesajlar olduğunu, geçmişten haberler taşıdığını hatta geleceğe dair ipuçları verdiğini söylesek? Neden olmasın?

Bu ay Pozitif dergisi için Mürsel Çavuş'un rüyalar üzerine sorularını cevapladım. Benim için de çok önemli olan rüyalar konusu çok yönlü bir bilgiyi içermektedir. Bilincin derinlikleri bu alanda saklıdır. Farkında olduğumuz olamadığımız tüm yaşantılarımız, geçmiş hayatlarımız, şimdimiz ve geleceğimiz bu alanda sorguya açıktır. 

Her seferinde röportajlarla gelen sorulara cevap aradığımda bile bambaşka yönlerin açığa çıktığını hissederim. Yersel olandan kutsala kadar geniş bir yelpazeyi içermektedir rüyalar. İşte bu anlamlı ropörtajdan kısa kesitleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Meraak edenler, ilgi duyanla ise ropörtajın bütününü Pozitif dergisinde bulacaklardır.

Ropörtajda yer alan sorular... Cevaplar ise dergide...

Daha geniş bilgi almak isteyenler ise "Bilinçteki Sıçramalar" kitabımı okuyabilirler...

-“Bilinçteki Sıçramalar” adlı kitabınızda rüyaların insanların kendisini tanıması için önemli bir araç olduğunu vurgulamışsınız. Rüyalar insan hayatında neden önemli?

- Kapı herkeste aynı anlama mı gelir? Benim kapı ile ilgili geçmişte öğrendiklerim herkesten farklı olmaz mı?

-Rüyaların önemi nedir? Gerçekten ciddiye almalı mıyız?

-Rüyayı nasıl okuyacağız?

-Fal baktırmanın olasılıkları kapatmak olduğunu söyleyenler var. Olasılıklara tek perspektiften bakmaya başlayınca diğer olasılıkları elemiş oluyoruz. Doğru yönlendirmenin olacağından insan nasıl emin olabilir? Başkası bizim hayatımızı nasıl tanıyabilir? Bir de rüyaları okutmak vizyonu kapatıyor olabilir mi?

-Bazen rüyamda hiç tanışmadığım insanları, hiç gitmediğim yerleri, hiç olmayacak şeyleri görüyorum. Bunların reelde karşılığı nedir?

-Hayatımda ilk kez gördüğüm bir rüyayı bire bir yaşadım. Bunun ne anlamı var?

-İsteyin sizin olsun demek kolay ama nasıl olacak?

-Peki başka iradeler devreye girdiğinde nasıl olacak? Mesela biriyle birlikte olmak istiyorsunuz ama karşınızdaki insan başkasıyla birlikte olmayı seçiyor. Bir yerde bir iş istiyorsunuz ama karar verici başka birisi. Bu tür durumlarda geçerliliği var mı? Yoksa sadece kendinize dair isteklerde mi etkili oluyor?

-Duygusal boyutlarda ebeveynlerle ya da çocuğunuzla, eşinizle sorun yaşadığınızda rüyalar ne şekilde kullanılabilir? Rüyalar bir sorun çözme aracı olarak nasıl kullanılabilir?  

-İstiare rüyaları nedir?

-Lüsid rüya nedir, siz hiç uyguladınız mı?

-İnisiyatik rüyalar nedir?

-Bunlar haricinde rüyalarda ne yapılabilir?

-Rüyalardaki duygular nasıl oluyor? Rüyamda bir tesisin önünde duruyorum. Önümdeki iki denizi beyaz çakıl taşlarından bir yol ayırıyor. İki denizin dalgaları da gelip yolu çarpıp geri çekiliyor ve sadece güzel bir yerde olduğumu hissediyorum. Orada eylem yok sadece duygu var.

-İnternetteki rüya yorumları doğru mu? 

 

Nimet Erenler Gülkökü

 
Toplam blog
: 17
: 375
Kayıt tarihi
: 11.11.16
 
 

"Yazmak benim için hayatı anlama çabasıdır" diyen Araştırmacı Yazar ve Sosyolog Nimet Erenler Gül..