Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '08

 
Kategori
Siyaset
 

Saç örtüsü mü kastınız

Saç örtüsü mü kastınız
 

Türbanı sorun durumuna getirenlerin gerçek amaçları, kadının saçlarının örtülmesi midir acaba?

Ülkemizin dağ gibi birikmiş sorunları ortadayken, kimler ne yaptıklarını sanıyorlar?

Devrim yasalarına aykırı olduğu biline biline niçin kaşınır durur yıllardır iktidarlarca? Bu ülke insanları yeni mi müslüman oldular?

BU ÜLKEDE TÜRBAN DİYE BİR SORUN YOKTUR. TÜRBAN; DİN DEVLETİNE GİDEN YOLDA BİR BASAMAKTIR. Bunu herkes bilmiyor mu sanki? Lütfen ulusça oyun oynamayı bırakalım.

Laiklik olmadan, çağdaş uygarlığı yakalayabilmiş bir tek ulus gösterebilir misiniz?

Yüce peygamberimizin bu yüzyılda yaşamış olabileceğini düşününüz lütfen. O döneme “Saadet Asrı” demiyor musunuz? Niçin şimdi saadet asrı Müslüman olmayanlarca yaşanıyor ?

Laiklik, dinsizliktir diyen cahil sürüleri lütfen biraz emek harcayın da bilgilenin. Bilgisizce her konuda fikir sahibi olduğunuzu sanıyorsunuz. Atatürk’ün “Söylev”’ini bi zahmet bir kez olsun okuyun. Dini politikaya, ticarete vb. ne alet etmekle en çok yüce dinimize zarar verdiklerini görmeye çalışın. Bazılarının bundan çıkar sağlamaya çalıştıkları gün gibi aşikardır. Ancak ulusumuzun zarar gördüğü, zaman yitirdiği açıkça görülmüyor mu? Çocuklarımızın geleceğini heba etmiyor muyuz?

Türbanı inancı gereği kullandığını savlayan kardeşlerim sizlere saygı duyarım. Ancak kendinizi birilerine kullandırtmayınız. Üniversitelerimiz bilim yapılan, bilim üretilen kurumlar olmalıdır. Herkes istiyorsa elbette inancını yaşayabilmelidir. Ama bunun yerinin üniversite olmaması gerektir.

Bizim dinimiz en son dindir, en yüce dindir, akla, mantığa, bilime uygun bir dindir ya da öyle olmalıdır, öyle yorumlanmalıdır. Din bir inanç işi değil midir? Dinsel bilgiler ve inanışlar herkesin görgüsüne , bilgisine, eğitimine, kültürüne göre algılayabileceği, yorumlayabileceği bir alan değil midir? Dini otorite olarak kabul gören kişiler, kurumlar, oluşumlar hatta laik olmayan Müslüman ülkelerin anlayışları, uygulamaları farklı farklı değil midir?

Gelin hep birlikte dini, dince kutsal sayılan yerleri ve değerleri sömürmeye çalışan, politikaya, ticarete alet eden kişi, kurum ve kuruluşlarla mücadele edelim. Onlara demokratik yollarla hadlerini bildirelim. Anayasa ve yasalarla kendilerine verilen görevleri yapmalarını isteyelim. Gelecek kuşakların güzel günler görebilmelerinin yolunu açalım.

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..