- Kategori
- Gündelik Yaşam
Sadece bir diş

Foto: www.ltscotlan.org.uk
Ben şu anda sadece bir ya da iki dişten ibaretim. Çünkü acıyorlar. Hem de çok.
Diş kökümde granülom varmış ve ellerine sağlık Pervin çok uğraştı benimle.
Gerçi Pervin benim dişlerim için hep çabalar. Televizyon programı yaparken dişlerimi ilk temizleyip parlatmayı düşünen de o idi. Diş eti çekilmesine karşı verdiği öneriler ile beni rahatlatan da o idi.Ne güzel ki dişlerimin hepsi hala doğanın imalatı ama işte birinin tepesinde minnacık bir granülom oluşmuş. Ve 2007 10. aya kadar uğraştı Pervin ‘im ama sanırım işim çene cerrahisinde bitecek.
Son iki gecedir ölüyorum ağrıdan. Bir de ben nefret ederim ilaç almaktan. Sürünürüm böyle ağrıdan; ve çok canım yanmadıkça acıyor da demem. O yüzden ne zaman canım acıyor ya da hastayım desem iyi tanıyanlar telaşlanır çünkü durum ciddidir.
İşte şimdi de çok acıyoooooorrrrr.
Pervin nadir rastlanan bir olayın başıma geldiğini söyledi. Dişler sürerken oluşan ve sonra yok olan kistler ben de yok olmamış bir zedelenme yapmış ve cevaben de bu granülom oluşmuş. Belki o daha bilimsel bir şeyler dedi ama aklımda kalan budur. Hatta simetriğindeki diş için de aynı olayı düşünüyor. Zaten yıllar öncesinden bu acıyan dişimin bir gün başıma dert açacağını da söylemişti.
Bugünlük ancak bu kadar ; ben şu anda sadece bir dişten ibaret…..
Pervin’ e gelince; benim güler yüzlü, çalışkan hafif elli benim gibi kırmızı otomobilli diş doktorum……