Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Sağlıklı cinsellik

Avrupa'da ve Asya'da yaşamak. Hristiyan din'i ve islam din'i..

Dünyadaki bütün dinler, insanlar'ı doğru ve sağlıklı yaşamaları için bir reçetedir. Bir yaşam kültürüdür. Olmazsa, olmaz. İnsanlar dünyaya geldikleri ülkelerin din kültürleriyle inançlarını şekillendirir ve yaşam biçimlerini bulunduğu ülkenin din'i inançlar emir ve yasaklamalarına uymaya çalışırlar.

Cinsel yaşam, tüm canlılarda, yaşanması gereken bir durumdur. Özellikle insan yaşamında, cinsel ilişki eksik veya yaşanmıyorsa, bilimadamları'nın açıklamalarına göre erkeklerde, kalp krizi olma risk'i, kadınlarda ise kanser'e yakalanma risk'i yüksek olduğunu tespit etmişlerdir..

İslam dini inancına göre; "Seks yaşamı, helalinle olmalıdır"diyor. Evet, doğrudur.Ve olması gereken de budur. Hristiyan ve diğer dinlerde de böyledir. Seks yaşamını beğendiği ve sevdiği, saygı duyduğu insanla yaşamaktadır.
Anlaşamayıp, ayrıldıklarında, kadın tekrar genç bir kız gibi tercih edilip, anlaşabileceği kişi arayışıyla bir başka erkek ile evliliğini veya beraberliğini gerçekleştirebilmektedir.

İslam inancına göre bu durum aynı değildir. Eşinden ayrılan kadın'a "dul" denilmekte ve toplumda erkekler tarafından evliliğe sıcak bakılmamaktadır.

Aynı şekilde erkek bireyler, islam dinindeki yasaklamaları nedeniyle duygularını bastırarak cinsel yaşamını kısıtlamaktadırlar.

Avrupa ve benzeri hristiyan dinler toplumlardaki "dejenere" dediğimiz türden seks yaşamlarını desteklememekteyim.O konu, ayrı bir tartışma konusu olduğunu düşünüyorum.

Kalp krizi veya kanser olma riski ile yaşamak daha iyidir diyen kimse olmaz diye düşünüyorum.

Avrupada mı yaşamak, yoksa Asyada mı.?

Sağlıklı toplum bireyleri, yaşadıkları yerde, sağlıklı ülkeyi doğururlar.

Sevgiler..
 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..